Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Δεντρα αντι για μπομπονιερες

Ακουσα ενα ρεπορταζ σημερα στις ειδησεις που με εντυπωσιασε.Αντι για μπομπονιερες μερικα ζευγαρια αποφασιζουν να φυτεψουν δεντρα.Πολυ καλη ιδεα αν σκεφτει κανεις ποσα ζευγαρια παντρευονται καθε εβδομαδα και πως θα μπορουσαν να γινουν τα βουνα μας αν γινοταν αυτο συστηματικα.Τζαμοα λεφτα ειναι οι μπομπονιερες.Φυσικα δεν πηγαινουν τα ιδια ζευγαρια να φυτεψουν τα δεντρα,αλλα μια εταιρεια που αναλαμβανει να τα φυτεψει και να τα ποτισει για δυο χρονια.Το κοστος ανα δεντρο ειναι λεει 5 ευρω.Ολοι λοιπον ΔΕΝΤΡΑ ΑΝΤΙ ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΕΣ

4 σχόλια:

Χριστίνα (lbt) είπε...

η ιδέα είναι εκπληκτική άλλα δε νομίζω να βρει εφαρμογή στην Ελλάδα μόνο από ελάχιστους που θα ονομαστούν και γραφικοί...
Πάντως δεν είναι μόνο οι μπομπονιέρες. Τόσα χρήματα άσκοπα για ένα γεγονός που καταντάει λιγο πολύ show εντυπωσιασμού.Και φυσικά το ΜΕΓΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ χάνει το νόημά του.

Ανώνυμος είπε...

Μακαρι να μπορουσε να γινει γενικευμενο φαινομενο.Ελαχιστοι εχουν καταλαβει οτι για να διατηρηθει το περιβαλλον χρειαζεται προσπαθεια πλεον κι οχι απλα αδιαφορια.Γιατι πλεον η παρουσια μας μεσα στο φυσικο περιβαλλον δρα επιβαρυντικα πανω του λογω των δυνατοτητων που εχουμε αποκτησει.Θυμαμαι οτι μου λεγε η γιαγια μου οτι τα δεντρα ενος δασυλλιου που βρισκεται πανω απο το χωριο μας τα ειχαν φυτεψει αυτοι οταν ηταν παιδακια στο δημοτικο.Η γιαγια μου ειχε γεννηθει το 1925.Επομενως μαθητρια στο δημοτικο ηταν μεταξυ 1932 και 1939.Εχουν περασει τοσα χρονια απο τοτε.Η γιαγια μου πεθανε πριν δυο χρονια και τα δεντρα που ειχαν φυτεψει στεκουν ακομα.Δεν εχουμε καταλαβει ποσο σημαντικο και ποσο περα απο τα χαζα μας ορια ειναι να φυτεψουμε ενα δεντρο.

Τι να πεις.Οτι και να πεις,οπως το πες.Γραφικος θα βγεις στο τελος!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΓΚΕΣ!!!ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ...ΜΟΝΟ ΝΑ ΒΡΩ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΟΙΡΑΙΑ... ΟΙ ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ... Γ.ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΤΕΥΟΥΜΕ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΙΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΒΛΑΚΙΟΥΛΕΣ ΤΩΝ ΧΑΖΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ... ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΑΝ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΑ...ΜΕΤΑ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ... ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ...ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ...!!! ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΗΜΙΑΓΡΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ...ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ...ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ... ΟΧΙ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΣΩΖΩΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΛΛΟ... ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ...ΑΚΟΜΑ ΔΕ ΣΕ ΜΙΛΑΕΙ Η Π????ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΝΑ ΜΠΑΣΙΜΟ????27 ΕΙΣΑΙ ΓΕΝΙΚΗ Η ΝΑ ΡΘΩ???

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω οτι η μπομπονιερα δεν ειναι εθιμο.Μια χαζομαρα ειναι πανω στην οποια ο καθε νεοπλουτος βγαζει τα κομπλεξ του.Δεν νομιζω οτι το 1930 πχ μοιραζαν μπομπονιερες.
Οσο για την Π.δεν μου μιλαει.Καλυτερα κιολας.
Νυσταζω τωρα.Μαλλον την αρπαξε την ιωση.Πεφτω για υπνο μεσημεριανο..Τα λεμε...