Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Καιρος Πρωτοχρονιας 2011

Τα στοιχεια δειχνουν οτι την αλλαγη του χρονου θα την περασουμε με ηπιες καιρικες συνθηκες.Οταν λεω ηπιες δεν εννοω 15αρια.Αυτο ειναι ζεστη για την εποχη.Οταν λεω ηπιες εννοω μεγιστη γυρω στους 10C.(Θεσσαλονικη).Φαινομενα δεν θα χουμε πουθενα.Δηλαδη προβλεπεται ηλιος παντου.Αντε να εχει και καμια ψιλοομιχλη πουθενα.Παντως κακοκαιρια δεν φαινεται ουτε νοτιαδοκαιρος.Το αντιθετο.

Τα στοιχεια για την εξελιξη του καιρου ειναι δυσκολα.Ενω η διαταξη βοηθαει παρα πολυ ωστοσο δεν μας καθεται κακοκαιρια.Και αυτο ειναι το κακο,διοτι η λογικη λεει οτι αυτο ειναι διαστημα που θα πρεπε να μας φερει κακοκαιρια.Αν σπασει αυτη η διαταξη των βαρομετρικων συστηματων(που θα σπασει μετα απο καμια 10αρια μερες) μετα μαυρο φιδι που μας εφαγε.Εχουμε να φαμε νοτιαδοσκονη και 15αρια που θα τα σιχαθει η ψυχη μας.


Φαινεται λοιπον οτι μετα τις 2-3 Ιανουαριου η καπου εκει κοντα οτι υπαρχει μια ευκαιρια ταση να κατεβει κρυο στην Μεσογειο με πιθανη δημιουργια χαμηλου που θα δωσει χιονια.

Η πρωτη ερωτηση που προκυπτει ειναι η εξης:Χιονια που?Ας ριξει τουλαχιστον στα βουνα που ειναι καταμαυρα μες τις πετρες και δεν εχουν παρα δειγματα και απο κει και περα συζηταμε και για πεδινα.Εδω που φτασαμε ειναι για κλαματα η κατασταση.Να μην υπαρχει χιονι στα ψηλοτερα βουνα.Να τα βλεπεις μαυρα.

Παντως αν καθησει το σεναριο που ειπα πιο πανω πιθανως να εχουμε χιονια μεχρι χαμηλα.Μιλαω για βορεια Ελλαδα παντα.Η νοτια δεν εχει σ αυτη τη φαση καποια ελπιδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: