Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Καιρος Μαιου 2011

Ο Μαιος ξεκινα με κανονικες θερμοκρασιες για την εποχη και το χαρακτηριστικο του που ειναι οι ασταθειες.Δηλαδη οι απογευματινες καταιγιδες.Σ αυτο το σκηνικο θα παραμεινει μεχρι τις 6 του μηνα.Εκει φαινεται πιθανον μια διαταραχη απο την κεντρικη Ευρωπη να κατεβαινει νοτια και να πιανει και τη Βορεια Ελλαδα με ψυχρανση και βροχες.Θα δουμε αν κατορθωσει να κατεβει τοσο νοτια.

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Χριστος Ανεστη

Ψιλοχαλαει ο καιρος παλι

Απο την Τριτη μετα το Πασχα ψιλοχαλαει παλι ο καιρος και θα εχουμε συννεφια σε ολη τη χωρα με βροχες στα κεντρικα και νοτια πεδινα και χιονια στα αντιστοιχα βουνα (της νοτιας και κεντρικης χωρας δηλαδη).Η θερμοκρασια θα σημειωσει μικρη πτωση,και λογω της συννεφιας αλλα και λογω των βορειοανατολικων ανεμων που θα φυσανε στην ανατολη χωρα.Οταν λεμε ανατολικη χωρα εννουμε οτι βρισκεται απ την ανατολικη πλευρα της Πινδου.Ετσι στα βορεια θα εχουμε γυρω στους 15 βαθμους (για πεδινα μιλαμε παντα),στα νοτια γυρω στους 18-19 βαθμους,στο Αιγαιο γυρω στους 16-17.Η κακοκαιριουλα αυτη θα διαρκεσει δυο μερες,Στη συνεχεια παμε για βελτιωση προς την Πρωτομαγια ,με μικρη ανοδο της θερμοκρασιας.

Παρνασσος 22-4-2011






Παρνασσος 22-4-2011



Απιστευτο κι ομως αληθινο.Τοσο πολυ χιονι για τελη Απριλιου.Και απο βδομαδα θα πεσει κι αλλο!!

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Καιρος Πρωτομαγιας 2011

Οι πρωτες ενδειξεις μιλουν για ψυχρο καιρο με πιθανες βροχες και χιονια!!!!(οσο κι αν φαινεται περιεργο)

Stand by .Μεινετε συντονισμενοι!

21-Aπριλιου-2011.Ενημερωμενο.
Φαινεται οτι το κυμματακι αυτο με τις βροχες και την ψυχρα θα ερθει κανα δυο μερες νωριτερα.Δηλαδη στις 28 Απριλιου.Επομενως οι ψυχρες,τα χιονια,και οι βροχες (που θα αφορουν κυριως κεντρικη και νοτια Ελλαδα) θα ερθουν λιγο νωριτερα απ την Πρωτομαγια.Η Πρωτομαγια με βελτιωμενο καιρο.

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ποτε θα ζεστανει ο καιρος;

Ενημερωμενο σημερα 6-5-2011.

Εξακολουθουν να ισχυουν τα ιδια που ειχα γραψει και μεσα Απριλιου.






Μια απ τις πιο συχνες ερωτησεις των τελευταιων ημερων ειναι αυτη μιας και φτασαμε στα μεσα και λιγο παρα περα του Απριλιου και ο καιρος αν εξαιρεσουμε ενα διημερο με υψηλες θερμοκρασιες δεν λεει να ζεστανει.Φτασαμε σημερα 18 Απριλιου με τα καλοριφερ ακομα να αναβουν.

Ο Απριλιος ειναι μια μεταβατικη εποχη και συνηθως δεν συνοδευεται απο σημαντικη ζεστη.Δεν εχουν λειψει βεβαια και τα πολυ θερμα επεισοδια κατα τα οποια εχουν σημειωθει θερμοκρασιες ρεκορ.Οπως πχ το 37.4 στο Ηρακλειο της Κρητης πριν λιγα χρονια το οποιο ειχε αποτελεσει και ρεκορ Ευρωπης.Αυτο εσπασε φετος απο μια Ισπανικη πολη του νοτου.
Τα τελευταια χρονια ειχαμε συνηθισει αν οχι σε τοσο θερμα επεισοδια τουλαχιστον σε πιο ζεστες μερες του φυσιολογικου για τον Απριλιο και ετσι αυτες οι μερες μας φαινονται λιγο περιεργες.

Εχω την αισθηση οτι ο Απριλιος μεχρι το τελος του θα βγει ελαφρως ψυχροτερος απ τις μεσες κλιματολογικες τιμες.Εδω θα ειμαστε να το ελεγξουμε αυτο.

Ποτε λοιπον θα ζεστανει?Κι οταν λεμε ζεστανει εννουμε να φτασει η θερμοκρασια στους 24-25 βαθμους?
Η απαντηση ειναι οτι δεν φαινεται κατι τετοιο προς το παρον.Θα χουμε μια ανοδο μεχρι τους 20-21 βαθμους περιπου κι αυτη στις ηπειρωτικες περιοχες και ισως και στις δυτικες περιοχες.Αγρινιο,Αρτα,Ηλεια.Ειδικα στην ανατολικη Ελλαδα και το Αιγαιο θα συνεχισει να υπαρχει ψυχρα.


Αυτο οφειλεται στην εμμονη του καιρου σε συγκεκριμενη κυκλοφορια οπως εξηγησα σε προηγουμενες αναρτησεις.
O μονιμος πλεον αντικυκλωνας της κεντρικης και δυτικης Ευρωπης μας φερνει ψυχρο αερα απ το βορρα.Ας ελπισουμε οτι θα αλλαξει αυτη η θεση του.

Προβλεψη καιρου Πασχα

Απο τον Nick.

Oπως λεμε εδω και καιρο ,αυριο Μ.ΤΡΙΤΗ θα ειναι ακομα μια σπαστικη ημερα αφου θα επικρατησουν σε πολλες περιοχες της χωρας συννεφια και ασθενεις κατα κανονα βροχες και κυριως στα ηπειρωτικα τμηματα,ενω το κρυο θα διατηρηθει και θα εχουμε σε χαμηλα επιπεδα για ακομα μια φορα την θερμοκρασια.

Απο Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ επιτελους ερχεται ανοδος της θερμοκρασιας φτανοντας και τους 20-22 βαθμους στο εσωτερικο της ηπειρωτικης χωρας (Θεσσαλια),και τους 18-20 στη Βορεια χωρα.Στις περιοχες γυρω απ το Αιγαιο θα κανει πιο πολλη ψυχρα.Σε γενικες γραμμες θα χουμε λιακαδα μονο που το μεσημερι-απογευμα θα συννεφιασει στα ηπειρωτικα δινοντας βροχες διασπαρτες μονο στα ορεινα κυριως τμηματα.

Απο εκει και περα κυριαρχει ο ηλιος αφου απο Μ.ΠΕΜΠΤΗ εως Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ παμε για ηλιοφανεια και θερμοκρασια ξανα στους 20-22 βαθμους περιπου.

Τελος την ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ δεν φαινεται να εχουμε βροχες αλλα υπαρχει ενα ενδεχομενο να συννεφιασει κυριως στα πιο βορειδυτικα τμηματα και στα ορεινα να αφησει διασπαρτες μπορες.Οχι ομως κατι το ιδιαιτερο.Η θερμ. παλι στα ιδια επιπεδα των πρηγουμενων ημερων και ετσι φαινεται να κυλαει και στις αρχες της επομενης εβδομαδας.

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Xιονοχαμος στα ορεινα ολης της ηπειρωτικης χωρας απριλιατικα

Πολυ καλα χιονια επεσαν σημερα παρα το προχωρημενο της εποχης σε ολα σχεδον τα βουνα της κεντρικης και νοτιας Ελλαδας.Στη βορεια Ελλαδα για μια ακομα φορα σταθηκαμε ατυχοι.Το χαμηλο περασε πολυ νοτια και δεν κατορθωσε να μας επηρεασει οπως θα θελαμε.Ωστοσο εριξε και συνεχιζει να ριχνει καλο χιονι.Οι δυο παρακατω εικονες ειναι απο το Σελι και η αλλη απο τη Γκιωνα.(και μαλιστα αρκετα χαμηλα.Στα 1200 μετρα υψομετρο).


Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Καιρος Μεγαλης Εβδομαδας και Πασχα 2011

Εντυπωσιακη κακοκαιρια φαινεται για τις επομενες μερες.Εντυπωσιακη οχι γιατι θα ερθει ο κατακλυσμος του Νωε αλλα επειδη θα εχουμε σχετικα χαμηλες θερμοκρασιες και θα ξαναχιονισει στα βουνα.Για το Σαββατοκυριακο λοιπον και την Μεγαλη Δευτερα αναμενεται κακοκαιρια σε ολη σχεδον τη χωρα με βροχες και βοριαδες που θα ριξουν τη θερμοκρασια.Σχετικα χαμηλες θερμοκρασιες γυρω στους 14-16 το μεσημερι και με συννεφια.Χιονια θα πεσουν στα βουνα.

Τις επομενες ημερες φαινεται βελτιωση του καιρου ως προς τις βροχες και τα χιονια αλλα θα εχουμε και μια σταδιακη ανοδο της θερμοκρασιας.Δεν φαινεται ομως να φτανουμε σε πολυ ζεστη για την εποχη.Το πολυ πολυ να εχουμε κανονικες θερμοκρασιες για την εποχη.Προς το παρον δεν μπορουμε να πουμε αν θα υπαρχει κατι σε βροχη εκεινες τις μερες.

Ολα αυτα οφειλονται στο γεγονος οτι απο τα τελη Ιανουαριου κι επειτα ο καιρος εμμενει σε ενα ειδος κυκλοφοριας των βαρομετρικων συστηματων στην Ευρωπη.Δηλαδη υψηλες πιεσεις εγκατεστημενες στη Δυτικη Ευρωπη και τη Βορεια Ευρωπη πραγμα το οποιο δινει ηλιο και καλοκαιρια σε εκεινες τις περιοχες.Η Αγγλια πχ εχει πολλες μερες ηλιοφανειας το τελευταιο μηνα.Αυτο εχει ως συνεπεια εμεις να δεχομαστε βοριαδες.Χαρακτηριστικο ειναι οτι το Αιγαιο ειδικα το οποιο επηρεαζεται απο το λεγομενο βορειο ρευμα εδω και πολλες βδομαδες δεν εχει κατορθωσει να σηκωσει κεφαλι στις θερμοκρασιες.Η κρητη πχ ακομα δεν εχει ζεσταθει.Ειχαμε ενα μικρο διαλειμμα λιγων ημερων πριν λιγες μερες οποτε η θερμοκρασια ανεβηκε σε ηπειρωτικες περιοχες κυριως.Ηταν ομως κατι παροδικο.Φαινεται οτι ο καιρος γυρναει παλι στο ιδιο μοτιβο.Βεβαια η αναλογιες πλεον ειναι αλλες.Μ αυτες τις διαταξεις που παιρνει ο καιρος αν ειχαμε Ιανουαριο θα ειχαμε συνεχομενες παγωνιες και κακοκαιριες.Θα χε χιονισει ολη την Ελλαδα διαδοχικα.

Ολο το φθινοπωρο αλλα και Δεκεμβριο και Ιανουαριο,ο καιρος ειχε κολλησει σε αλλου ειδους κυκλοφορια που εστελνε τα χαμηλα στην δυτικη Ευρωπη.Οι χωρες εκει ενιωσαν βαρυ χειμωνα μεχρι και λιγες μερες μετα την πρωτοχρονια.Θα χαρακτηριζα τον Ιανουαριο σαν μεταβαση.Απ το Φεβρουαριο και μετα αλλαξε η κατασταση αρδην.Ξηρασια,ηλιοφανειες στη δυτικη Ευρωπη.Και μετα ηρθαν σε εμας οι ελαχιστες κακοκαιριες που μας απασχολησαν φετος χαρη στην αλλαγη αυτη της κυκλοφοριας.
Το ερωτημα λοιπον που τιθεται ειναι ποσο μπορει να κρατησει αυτη η εμμονη?Κανεις δεν ξερει.Υπαρχουν περιοδοι που αυτη μενει μεχρι και μηνες πολλους.Η και χρονο.Αυτο δεν σημαινει πχ οτι θα χιονιζει και το καλοκαιρι,αλλα τηρουμενων των αναλογιων θα κανει πολλες καταιγιδες και θα εχει πολλα μελτεμια.
Αν ομως πχ οπως γυρισε μαχαιρι ο καιρος τελη Ιανουαριου,αν συμβει και παλι αυτο πχ μες το καλοκαιρι τοτε σημαινει οτι θα περασουμε στον αντιποδα και θα καει το πελεκουδι.


Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Εξοδος Μεσολογγιου.10 Απριλιου 1826

Τρία χρόνια μετά την αποτυχημένη αποπειρα καταληψης του Μεσολογγιου, ο Σουλτάνος επανήλθε με νέο σχέδιο. Ανέθεσε και πάλι στον νικητή της Μάχης του Πέτα, Κιουταχή, να καταλάβει την πόλη, συνδυάζοντας αυτή τη φορά την επιχείρηση με την εκστρατεία του Ιμπραημ στην Πελοπόννησο. Με μια πανίσχυρη στρατιά 20.000 ανδρών, ο Κιουταχής ξεκίνησε από τα Τρίκαλα στα τέλη Φεβρουαρίου του 1825 και στις 15 Απριλιου 1825 έφθασε προ του Μεσολογγίου.

Αμέσως άρχισε την πολιορκία της πόλεως, η οποία μπορεί να χωρισθεί σε δύο περιόδους: α) 15 Απριλιου έως 12 Δεκεμβριου 1825 και β) 25 Δεκεμβριου 1825 έως τις 11 Απριλιου 1826. Χωρίς σημαντική βοήθεια από τους υπόλοιπους Έλληνες, λόγω του εμφυλιου πολεμου, και έχοντας να αντιμετωπίσουν υπέρτερες εχθρικές δυνάμεις, οι 12.000 ψυχές του Μεσολογγίου αντιστάθηκαν καρτερικά επί ένα χρόνο.

Το φρούριο της πόλεως μετά την πρώτη πολιορκία είχε βελτιωθεί, κατόπιν των προσπαθειών του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου.. Η τάφρος έγινε βαθύτερη, ο μικρός περίβολος ενισχύθηκε με πύργους και πολύγωνα προτειχίσματα, πάνω στα οποία τοποθετήθηκαν τηλεβόλα. Η νησίδα Βασιλάδι, μεταξύ της λιμνοθάλασσας και της θάλασσας, έγινε ένα είδος προκεχωρημένου οχυρού. Εκεί τοποθετήθηκαν πυροβόλα και συγκεντρώθηκαν 2.000 γυναικόπαιδα για να μην επιβαρύνουν τη φρουρά της πόλης. Εντός του Μεσολογγίου υπήρχαν 10.000 άτομα, εκ των οποίων 4.000 άνδρες, άριστοι πολεμιστές από την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία και ακόμη 1.000 άνδρες, δυνάμενοι να φέρουν όπλα.

Κατά την πρώτη φάση της πολιορκίας το Μεσολόγγι πολιορκήθηκε μόνο από τις δυνάμεις του Κιουταχή. Οι επιθέσεις τους συντρίβονταν εύκολα ή δύσκολα από τους υπερασπιστές της πόλης. Εξάλλου, ο από θαλάσσης αποκλεισμός δεν ήταν ισχυρός και επανειλημμένως διασπάσθηκε από τον στόλο του Μιαουλη, ο οποίος ενίσχυε με πολεμοφόδια και τρόφιμα τους πολιορκούμενους. Στις 24 Ιουλιου 1825, 1000 ρουμελιώτες πολεμιστές υπό τον Γεώργιο Καραϊσκάκη ανάγκασαν τον Κιουταχή να αποσύρει τις δυνάμεις του στις υπώρειες του όρους Ζυγός, χαλαρώνοντας την πολιορκία του Μεσολογγίου. Αλλά και ο τουρκικός στόλος, παρενοχλούμενος από τον ελληνικό, αναγκάσθηκε να ζητήσει καταφύγιο στην αγγλοκρατούμενη Κεφαλληνία.


Στις 5 Αυγουστου ο Κίτσος Τζαβέλλας, εισήλθε στην πόλη, αναπτερώνοντας το ηθικό των πολιορκουμένων. Όμως, στις αρχές Νοεμβρίου, ο κοινός στόλος Τούρκων και Αιγυπτίων αποβίβασε 8.000 αιγύπτιους στρατιώτες κι ένα μήνα αργότερα κατέφθασε στην περιοχή ο Ιμπραήμ που είχε σχεδόν καταστείλει την Επανάσταση στην Πελοπόννησο. Τούρκοι, Τουρκαλβανοί και Αιγύπτιοι αριθμούσαν 25.000 άνδρες, με σύγχρονο πυροβολικό, που διοικούσαν γάλλοι αξιωματικοί. Οι Έλληνες είχαν να αντιπαρατάξουν 4.000 μαχητές.

Στις 25 Δεκεμβριου 1825 άρχισε η δεύτερη φάση της πολιορκίας του Μεσολογγίου. Ο αιγύπτιος Ιμπραήμ επεχείρησε με τις δικές του δυνάμεις να καταλάβει το Μεσολόγγι στις 16 Ιανουαριου 1826. Απέτυχε, όμως, και αναγκάσθηκε να συμπράξει με τον τουρκο Κιουταχή. Οι δύο στρατοί κατέστησαν ασφυκτική την πολιορκία με ανηλεή κανονιοβολισμό του Μεσολογγίου και με την κατάληψη των στρατηγικής σημασίας νησίδων Βασιλάδι και Κλείσοβας Μετά την πτώση των δύο νησίδων, η θέση των πολιορκουμένων χειροτερεψε και ακομα περισσοτερο μετά και την αποτυχία του Μιαούλη να διασπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό.

Η κατάσταση πλέον μέσα στην πόλη είχε φθάσει σε οριακό σημείο. Τρόφιμα δεν υπήρχαν και οι πολιορκούμενοι (γυναίκες, παιδιά, τραυματίες, γέροντες και μαχητές) σιτίζονταν με φύκια, δέρματα, ποντίκια και γάτες! Υπό τις συνθήκες αυτές, που καθιστούσαν αδύνατη την αποτελεσματική υπεράσπιση της πόλης, αποφασίστηκε σε συμβούλιο οπλαρχηγών και προκρίτων στις 6 Απριλίου η έξοδος και ορίστηκε γι' αυτή, η νύχτα του Σαββάτου του Λαζάρου προς Κυριακή των Βαΐων (9 προς 10 Απριλιου). Τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με το σχέδιο, χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, με την ελπίδα να διασπάσουν τις εχθρικές γραμμές, επωφελούμενοι από τον αιφνιδιασμό των πολιορκητών. Νωρίτερα είχαν σκοτώσει τους τούρκους αιχμαλώτους, ενώ στην πόλη παρέμειναν τραυματίες και γέροι.


Όμως, το σχέδιο της εξόδου, είτε προδόθηκε, είτε δεν εφαρμόστηκε σωστά κι έτσι οι δυνάμεις του Ιμπραήμ κατέσφαξαν με τα γιαταγάνια τούς μαχητές της ελευθερίας. Στο μεταξύ, μέσα στο Μεσολόγγι είχαν αρχίσει οι σφαγές από τους Τουρκοαιγύπτιους, που είχαν εισβάλει από άλλο σημείο της πόλης. Σε πολλά σημεία σημειώθηκαν δραματικές σκηνές: ο δημογέροντας Χρήστος Καψάλης, όταν κυκλώθηκε από τους εισβολείς στο σπίτι του, όπου είχαν συγκεντρωθεί τραυματίες, γέροντες και γυναικόπαιδα, έβαλε φωτιά στην πυριτιδαποθήκη, ενώ ο μητροπολίτης Ρωγών Ιωσήφ ανατίναξε τον Ανεμόμυλο, στην τελευταία πράξη αντίστασης, όταν κυκλώθηκε από τους εχθρούς. Το πρωί της 10ης Απριλίου, ανήμερα των Βαΐων, η οθωμανική ημισέληνος κυμάτιζε στα χαλάσματα του Μεσολογγίου.

Οι πληροφορίες για τις απώλειες των Ελλήνων κατά την πολιορκία και την έξοδο είναι αντιφατικές. Πιθανότερο φαίνεται ότι από τους 3.000 που πήραν μέρος στην έξοδο, οι 1.700 έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι. Γύρω στα 6.000 γυναικόπαιδα οδηγήθηκαν για να πουληθούν στη Μεθώνη και στα σκλαβοπάζαρα της Κωνσταντινούπολης και της Αλεξάνδρειας. Οι απώλειες για τους τουρκοαιγύπτιους εισβολής ανήλθαν σε 5.000 άνδρες.

Η Επανάσταση μετά την πτώση του Μεσολογγίου είχε σχεδόν κατασταλεί. Η φλόγα της, όμως, παρέμεινε άσβεστη, καθώς η ήττα μετατράπηκε σε νίκη. Ένα νέο κύμα φιλελληνισμού αναδύθηκε μετά την αμαύρωση του Αγώνα, εξαιτίας του εμφύλιου σπαραγμού. Αυτό με τη σειρά του επηρέασε εμμέσως την ευρωπαϊκή διπλωματία για τα εθνικά δίκαια των Ελλήνων. Πολλά έργα, ζωγραφικά, λογοτεχνικά και άλλα, απαθανάτισαν τη θυσία των Μεσολογγιτών. Ο εθνικός μας ποιητής Διονυσιος Σολωμος έγραψε την ημιτελή ποιητική του σύνθεση «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», με τους γνωστούς στίχους από το Σχεδίασμα Β':


Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει
Λαλεί πουλί, παίρνει σπυρί, κι η μάνα το ζηλεύει.
Τα μάτια η πείνα εμαύρισε' στα μάτια η μάνα μνέει'
Στέκει ο Σουλιώτης ο καλός παράμερα και κλαίει:
«Έρμο τουφέκι σκοτεινό, τι σ΄έχω γω στο χέρι;
Οπού συ μου ΄γινες βαρύ κι ο Αγαρηνός το ξέρει»

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ετσι τιμωρειται η κλοπη


Ο Μέγας κακούργος, ο άνθρωπος που κατέστρεψε την οικονομία της Μακεδονίας, ο υπαίτιος της ανεργίας του 25% που μαστίζει την φραπεδούπολη της Θεσσαλονίκης, ο αποδέκτης των χρυσοφόρων υποβρυχιακών μιζών, ο δημιουργός των σκανδάλων της ΖΗΜΕΝΣ, του ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ και των ΤΟΞΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ, ο έτσι, ο αλλιώτικος και Θεσσαλονικιότικος Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα τεθεί σε αργία μετά την καταδίκη του για παράβαση καθήκοντος…

Τόλμησε ο αρχιεγκληματίας Περιφερειάρχης να μειώσει το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε πρατηριούχο βενζίνης και δικάστηκε για το κακούργημά του αυτό.
Αν είναι δυνατόν!!!
Για να δικαιωθεί το περί δικαίου αίσθημα του Ελληνικού λαού η πολιτεία οφείλει να συλλάβει πάραυτα τον επικίνδυνο για την δημόσια διοίκηση και πολιτική υγεία Πόντιο κακούργο και με συνοπτικές διαδικασίες να τον καταδικάσει στην εσχάτη των ποινών!

Υποκριτές… Η Ελλάδα βαδίζει προς την ολοκληρωτική καταστροφή…
Το δημόσιο χρήμα ενθυλακώθηκε από τα πολιτικά λαμόγια που στοιχηματίζουν τώρα στη χρεοκοπία της Ελλάδος προσβλέποντας στον πολλαπλασιασμό των κλεμμένων…
Οι εθνικοί μειοδότες που προσφέρανε δώρο την εθνική μας κυριαρχία στους αιμοσταγείς τοκογλύφους του διεθνούς κεφαλαίου σφυρίζουν αδιάφορα, σίγουροι για την ατιμωρησία τους…
Και ο Ψωμιάδης, μήνες μόλις μετά τον εκλογικό του θρίαμβο, οδηγείται στην πολιτική του εκτέλεση!!!

ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ

Ανοιξιατικος ο καιρος το Πασχα 2011

Φαινεται οτι βροχουλες θα μας απασχολησουν την εβδομαδα των παθων.Καποιο χαμηλο αρχες της μεγαλης εβδομαδας πιθανως να κανει την εμφανιση του με βροχες και χιονια στα βουνα.Απο κει και περα οι θερμοκρασιες φαινεται να ανεβαινουν σιγα σιγα αλλα θα φτασουν μεχρι κανονικες για την εποχη.

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Ο καιρος του Πασχα 2011

Με βαση τα πρωτα στοιχεια φαινεται οτι ο καιρος φετος το Πασχα θα ειναι καλος χωρις βροχες..Κατι σημαντικα οργανωμενο δεν φαινεται προς το παρον.Μαλλον θα χουμε ζεστη μερα με ηλιο.Θα προηγηθει ομως μια καλη βροχοκακοκαιρια με πολλες βροχες το Σαββατοκυριακο του Λαζαρου και των Βαιων αλλα και τη Μεγαλη Δευτερα αλλα και χιονια στα ορεινα.Μετα θα ανεβει η θερμοκρασια.