Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Κορυφωνεται η ζεστη.Καυσωνας Ιουλιου.Ερχεται ζεστη

Ο καιρος περασε απ το ενα ακρο στο αλλο.Απ τον ψυχρο καιρο που μας εκανε για μεγαλο διαστημα τον Ιουνιο,περασαμε εδω και 5-6 μερες σε θερμο καιρο.Οι θερμοκρασιες κυμαινονται στα ορια του καυσωνα και σε μερικες μονο περιοχες εχουν ξεπερασει αυτα τα ορια.Εχουν σημιωθει μεχρι στιγμης 39C στην ανατολικη Πελοποννησο και στο καμπο της Μακεδονιας.Ο θεσσαλικος καμπος ακομα δεν μιλησε λογω των ισχυρων βορειοανατολικων ανεμων που πνεουν στο Αιγαιο.Αυτος ειναι και ο βασικος λογος που η ζεστη συγκρατειται σ αυτα τα επιπεδα.Χαρακτηριστικο ειναι οτι στις Κυκλαδες η θερμοκρασιας δεν ξεπερνα καθε μερα τους 28C.

Αυριο και μεχρι την Παρασκευη 16-7-2011 θα σημειωθει μια μικρη καμψη της θερμοκρασιας στα βορεια και ισως βρεξει και λιγο το απογευμα σκορπια σε καποιες περιοχες.

Την Παρασκευη ομως 16-7-2011 θα εξασθενησει ο ανεμος στο Αιγαιο λογω πτωσης των πιεσεων που επικρατουν στα βορεια βαλκανια με αποτελεσμα να εξασθενησει η βαροβαθμιδα μεταξυ Βαλκανιων και του θερμικου χαμηλου της Κυπρου.

Ετσι ανοδο θα παρουσιασει η θερμοκρασια για τις επομενες απο την Παρασκευη μερες.Εκεινες τις μερες φαινεται κανονικος καυσωνας με θερμοκρασιες 42C στις ευπαθεις περιοχες και μικροτερες σε αλλες περιοχες.

ΚΡΙΣΙΜΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:Ποσο θα κρατησει αυτος ο καυσωνας.Με τα μεχρι τωρα στοιχεια υπαρχει διαφωνια.Το ελαχιστο ειναι μεχρι και την Κυριακη .Δηλαδη 2 μερες.Ωστοσο ενα δευτερο σεναριο μιλαει για 5 μερες καυσωνα και στη συνεχεια καμψη της θερμοκρασιας.Ωστοσο η εξελιξη αυτη του καιρου ειναι πολλες μερες μπροστα και η αβεβαιοτητα αυξανει.

Εδω θα μαστε να το δουμε.

Καλη υπομονη λοιπον και προσοχη με τις υψηλες θερμοκρασιες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: