Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Καιρός Νοεμβρίου.3ο Δεκαημερο.Χιονια εν οψει


Η χαρα δεν κρυβεται οσο και να θελει καποιος.Χαλαει ο καιρος πλεον.Το Σαββατοκυριακο 15 του μηνα ξεκιναμε με λιγες βροχες.Ακολουθουν κι αλλες απο την Τριτη και απο τις 20 του μηνα και μετα φαινεται οτι εχουμε την πρωτη ψυχρη εισβολη εκ βορρα.Με χιονια που μπορει να πεσουν μεχρι και τα πεδινα της Βορειας Ελλαδας.Ο γερο χειμωνας εχει ανεβει πανω στην αμαξα του κι ερχεται....:)

Συγκεκριμενα αρχιζει και αναπτυσσεται αντικυκλωνας στην περιοχη της Αγγλιας και λιγο δυτικοτερα αυτης οποτε αυτο θα λειτουργησει ως εμποδιο στα χλιαρα χαμηλα που ερχονται απο Ατλαντικο ωκεανο.Ψυχρες αεριες μαζες θα κατεβουν απο Βορειο πολο και μολις φτασουν στα ζεστα νερα της Μεσογειου θα προκαλεσουν τη γεννεση νεου βαρομετρικου χαμηλου στην περιοχη της Ιταλιας.Αυτο μετακινουμενο προς την περιοχη μας και σε συνδυασμο με τις χαμηλες θερμοκρασιες θα δωσει χιονια στα ορεινα και ημιορεινα της Δυτικης Μακεδονιας στις 20-21 Νοεμβριου.Απο κει και περα επειδη παραμενει ο αντικυκλωνας αυτος στην περιοχης της Αγγλιας το ιδιο σκηνικο φαινεται να επαναλαμβανεται μια ακομα φορα μεχρι το τελος του μηνα και μαλιστα αυτη τη φορα με μεγαλυτερη ενταση αφου ο δρομος θα ειναι πλεον ανοιχτος και αφου καθως θα κατεβαινει ο ψυχρος αερας απο το βορειο Πολο διαμεσου της ευρωπαικης ηπειρου που θα χει χιονιστει ηδη θα φτασει στα ζεστα νερα της Μεσογειου πιο ψυχρος και η συνταγη θα ειναι πιο δυνατη...Τωρα οσο αφορα αυτο το τριτο κυμμα (πρωτο θεωρουμε αυτο με τις βροχες που θα χουμε απο την Παρασκευη 14/11 μεχρι και την Τριτη 18/11) κανεις δε ξερει που θα σκασει ακριβως.Μπορει σε μας,μπορει στην Ιταλια,μπορει και στην Τουρκια.

4 σχόλια:

Χριστίνα (lbt) είπε...

γιουχου!!! επιτέλους, κι εγω κουραστηκα απ'αυτη την μακρα καλοκαιρία. έλεος! βγαλαμε τα μαλλινα και τριγυρναμε με κοντομανικα.

θα κανεις παρτυ νομιζω με τετοια νεα ε;
καλό απόγευμα!

Ανώνυμος είπε...

Απο το πρωι σκορπιζω τα ευχαριστα νεα για το γερο-χειμωνα...χαχαχα

marina είπε...

Αν είσαι ωραίος μπορείς να κάνεις καριέρα μετεωρολόγου στην τηλεόραση! Και γιατρός και μετεωρολόγος! Μη σε τρομάζει η διπλή ιδιότητα! Εδώ ο συνάδελφος σου έγινε πρωταγωνιστής σε τσόντα για τα προς το ζην (δε ξέρω αν το έχεις παρακολουθήσει το θέμα) :)

Ανώνυμος είπε...

Το ειδα.Ειδε κι αποειδε κι αυτος και το ριξε στις τσοντες.Λες να καταληξω εκει τελικα?παει.Τωρα περασε η μπογια μου...Γεραματα...:)