Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Χιονια με την Αγια Αικατερινη:


Σιγουρη πλεον η ψυχρη εισβολη κατα τις 22-23 Νοεμβριου.Ολα σχεδον τα σεναρια εξελιξης του καιρου δειχνουν σημαντικη πτωση της θερμοκρασιας.Παγωνια με λιγα λογια.Το θεμα ειναι αν θα υπαρχει υετος ωστε να εχουμε χιονια η θα φαμε ξερο κρυο?Προς το παρον δεν φαινεται χιονι.Ελπιζουμε ομως σε ανατροπη σκηνικου.

4 σχόλια:

marina είπε...

«Ελπίζουμε όμως σε ανατροπή σκηνικού» Εσύ ελπίζεις, δεν ελπίζουν όλοι! :)
Δεν έχει χιονίσει στην Βουλγαρία να πας στο χιονοδρομικό να σου φύγει ο καημός; Οι καημοί δεν κάνουν καλό στην καρδιά! :)

Ανώνυμος είπε...

Οι συγγραφεις αυτου του ιστολογιου εννουσα.Ετσι για να δωσω εναν τονο επισημοτητας.Πουθενα δεν χιονισε.Παντου εχει χωμα,.Σημερα μονο εριξε περιπου 10εκ στην κορυφη στο Καιμακτσαλαν τα οποια ομως μπορει να τα φαγε κι η ομιχλη ηδη.!!Με τετοια συννεφακια χιονι δεν στρωνεται.Πρεπει να ριξει καμια 40εκ ωστε να μεινει και να στρωθει και να πατηθει.Αντε καντε υπομονη ολοι εσεις οι λατρεις του καλοκαιριου (8 μηνες εμειναν μονο).χαχαχα.Κι εμενα μ αρεσει το καλοκαιρι οχι ομως οσο ο χειμωνας.
Κι ακριβως επειδη οι καημοι δεν κανουν καλο στην καρδια πρεπει να χιονισει.Το κακο ειανι οτι για να δει καλο χιονι η Βορεια Ελλαδα η κυκλοφορια ειναι συνηθως ευνοικη κατα τους πρωτους μηνες του χειμωνα.Δηλαδη Δεκεμβριο κι αντε μεχρι μεσα Ιανουαριου.Απο κει και περα ο πολικος αεροχειμαρρος κατεβαινει αρκετα πιο χαμηλα και συνηθως δεν πιανει την βορεια Ελλαδα χιονιας αλλα τη νοτια.Κλασσικα πραδειγματα ειναι οι μεγαλοι χιονιαδες της Αθηνας τον Φεβρουαριο του 2004 και του 2008.Οποτε οτι γινει πρεπει να γινει μεχρι και τις πρωτες μερες του 2009.

marina είπε...

@ Οι συγγραφείς; Σε πόσους απευθύνομαι όταν γράφω! χα! χα!
Λοιπόν το έχω φιλοσοφήσει το θέμα! Δεν είμαι πλέον φαν του καλοκαιριού και γενικότερα καμίας εποχής. Θα λατρέψω την εποχή που θα έχω κερδίσει το τζόκερ η το 1.000.000 ευρώ που δίνει η τράπεζα Πειραιώς. Την έχεις δει τη διαφήμιση; Που είναι ένας τυπάς φτιάχνει καφέ και αράζει και λέει το σλόγκαν "τι κάνει ο άνθρωπος για να κερδίσει 1 εκ ευρώ» ! Ευσεβείς πόθοι θα μου πεις! Αλλά πραγματικά το μόνο καιρικό φαινόμενο που θα με συναρπάσει τώρα είναι να βρέξει η να χιονίσει ευρόπουλα! Το ξέρω είμαι άθλια! :( Γι αυτό χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι σαν και εσάς με κανονικά ενδιαφέροντα : σκι, χιονοδρομικά, κτλ! :)
Καλό Σαββατοκύριακο!

Ανώνυμος είπε...

Πεζη....Α.Πα.πα.πα....ΕΜ.στα λεγα εγω να τα κανεις μασουρι οταν τα επαιρνες....χα.χα.Επισης καλο σαββατοκυριακο.Δεν την εχω δει τη διαφημιση.Ειπες Πειραιως και τι θυμηθηκα.Ειχα χασει πριν κανενα μηνα την καρτα αναληψης ΑΤΜ.Ειχα πανικοβληθει μηπως μου την εκλεψαν.Τελευταια στιγμη πριν την ακυρωσω την βρηκα στο σπιτι.Εκεινη τη στιγμη αποφασισα οτι εγω δεν ειμαι για καρτες.Ωστοσο αποφασισα να την κρατησω.Εβγαλα 300 ευρω να εχω.Τωρα που μου τελειωσαν εχω χασει παλι την καρτα.Ε δεν αντεχω αλλο πια.Τωρα αν μου δωσεις κατι σε 5 λεπτα θα το χασω.Δεν μπορω να κρατησω τα πραγματα μου.