Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Ακαταναλωτικη μανια

Τελικα η ειμαι στα ορια της απολυτης δυστυχιας η ειμαι ενας κοσμικος γκουρου,ενας κοσμοκαλογερος.Πηρα τα 600 ευρω των εφημεριων του Νοεμβριου,ειπα να βγω ως καταναλωτης κι εγω να ψωνιζω βρε αδερφε.Δε μπορει κατι θα χρειαζομουν κι εγω.Κατι θα ποθουσε η ψυχη μου απο ολα αυτα που βρισκονται στις βιτρινες των καταστηματων.Πηγα στο COSMOS.Τελικα μετα απο μιαμιση ωρα βολτα εκει μεσα δεν μπορεσα να βρω κατι, να μ αρεσει,να το θελω,να το χρειαζομαι.Στην αρχη ειπα δεν γινεται δουλεια ετσι.Με το να βλεπεις μονο απ τις βιτρινες.Μπες μεσα να τα δεις απο κοντα.Μπορει να εχει κι αλλα μεσα.Μπορει να σε ξεγελασει και καμια πωλητρια αν σου πιασει κουβεντα.
Ετσι κι εκανα.Καμια πωλητρια δεν με πλησιασε αλλα και τιποτα που να θελω δεν ειδα.

Εμεινα πολλη ωρα στα ηλεκτρονικα.Ειχε GPS για το αυτοκινητο.Τι να το κανω?Θα χαθω στη θεσσαλονικη?Η αν ξεκινησω να παω σε κανενα χιονοδρομικο δεν θα ξερω το δρομο.Εξαλλου εγω εχω και το GPS μεσα μου.Στην Αθηνα εχω παει 5-6 φορες ολες κι ολες.Τις 2-3 με το αυτοκινητο μου και δεν χαθηκα.Παντελως αχρηστο για μενα.
Μετα ειδα κατι βιντεοκαμερες ωραιες.Εχω ομως βινετοκαμερα αγορασμενη πριν 3 χρονια.Τι να την κανω?Να την πεταξω?Μετα ειδα Mp3 Players.Αφου δεν ακουω μουσικη.Τι να το κανω?

Ειχε laptop.Εχω.Το Σεπτεμβριο αγορασα.Ειχε τηλεορασεις ωραιες.Εχουμε στο σπιτι.Ακομα κι αν αγοραζα μια απ αυτες τις μεγαλες δεν χωραει μες το καθιστικο.Θα επρεπε να βγουμε εμεις εξω μετα.Ειχε ηλεκτρονικα παιχνιδια.Αυτα κατα καιρους μ αρεσαν.Τα πιο πολλα που ειδα ειχαν τερατα και δε μ αρεσαν.Αν εψαχνα ομως ισως να εβρισκα καποιο πιο ειρηνικο.Αλλα κολαω παρα πολυ.Εχω μεινει μεχρι και 16 ωρες κολλημενος στην οθονη να παιζω τετοια.Πηγαινα στη βιβλιοθηκη της ιατρικης σχολης και επαιζα με τις ωρες AGE OF EMPIRES.Ωρες ατελειωτες και δεν διαβαζα.Ευτυχως απομνημονευα πολυ ευκολα τα μαθηματα της σχολης και δεν κοβομουν.


Ειχε βιβλια.Ποτε να διαβασω!!Που ερχομαι απο το νοσοκομειο 4 η ωρα.Κοιμαμαι μεχρι τις 6.Εξαλλου δεν ειμαι του διαβασματος.Μακαρι να ειχα καθαρο μυαλο και χρονο ωστε να κατσω να διαβασω κατι που με ευχαριστει.Δεν μ αρεσει η λογοτεχνια.Μ αρεσουν τα ιστορικα και επιστημονικα βιβλια.Κυριως ομως τα ιστορικα.Με τι διαθεση να καθησεις να διαβασεις για τα βασιλεια του βυζαντιου η την Αμερικανη ιστορια,η την ευρωπαικη ιστορια (ενω θα θελα πολυ) οταν ερχεσαι κατακοπος απ τη δουλεια.
Ειχε Home cinema.Δεν χωραει στο καθιστικο μας.Τι να το παιρνα!

Ειχε Palm top.Εχει ενας συναδελφος στη δουλεια.Εχει περασει εκει μεσα ενα βιβλιο.Οποτε εχουμε καμια απορια (δηλαδη μια στους 5 μηνες) ανοιγει το palm top και ψαχνει.Μεχρι τωρα 3 φορες το ανοιξε.Στις δυο δεν ηταν ενημερωμενο το βιβλιο του.Εμενα μου φαινεται γελοιο.Μια στιγμη κυρια ανακοπη.Να ανοιξω το Palm top να δω σε τι δοσολογια δινεται η ντοπαμινη!!

Ειχε ρουχα.Δεν τα χρειαζομαι αφου παντα παιρνω ρουχα απο το μαγαζι της αδερφης μου.
Ειχε μαγαζι με αρωματα και καλυντικα.Ειπα να μπω να δω τι υπαρχει.Κατι χαζομαρες για αντρες.Ελεος!Σιγα να μην να βαζω και κρεμες ενυδατικες.Ντροπη!
Ειχε μαγαζι με κοσμηματα και ρολογια.Ρολοι δεν μπορω να φορεσω.Παντα το πεταω γιατι με στεναχωρει.Ποτε δεν στεριωσε ρολοι πανω μου.Το ιδιο και οι σταυροι και γενικως οτι κρεμεται.Δεν μου κανει και καμια αισθηση το να βαλω ενα ρολοι.Σε μιση ωρα θα το χω βγαλει και θα ναι στο πατωμα.

Ειχε CD.Δεν ακουω μουσικη.Αχρηστο ολοκληρο το Department.Ουτε που μπηκα μεσα κι ας ειχε υποτμηματα μπολικα.
Ειχε ωραια επιτραπεζια παιχνιδια.Μ αρεσουν τα παζλ.Θελει απειρο χρονο για να το φτιαξω.Που χρονος να βρεθει!(Πιο ευκολα να βρεθει πετρελαιο στην αυλη μας).Τζαμπα θα το παιρνα.Εχω κι ενα στην αποθηκη που δεν το χω φτιαξει ακομα.

Ειχε και πεδιλα σκι.190 ευρω.Αυτα ημουν στο παρα ενα να τα παρω αλλα σκεφτηκα οτι οπως πανε τα πραγματα με τις εφημεριες νωριτερα απο το νεο ετος αποκλειεται να κανω σκι.Γιατι να μην τα παρω με τις εκπτωσεις.?

Ξερω καποιον που γελαει ηδη και καλα θα κανει να σταματησει να γελαει.Δεν εχω αναγκη τιποτα.Σχεδον τιποτα.Ειμαι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.Τελικα κατεληξα να παρω ενα τσουρεκι Τερκενλη,μελομακαρονα,κουραμπιεδες.Ετσι για να γινει χριστουγεννιατικο το κλιμα στο σπιτι.Γυρνωντας στο σπιτι σταματησα σε ενα μπακαλικο.Εκει τυχαια βρηκα ενα παιδακι που εχει βαφτισει η αδερφη μου.Του δωσα 20 ευρω σε μια απελπιδα προσπαθεια να ξοδεψω τα λεφτα μου.

Τελικα κατεληξα.Ειμαι ο ορισμος του α-καταναλωτικου οντος.Αν περιμεναν απο μενα οι επαγγελματιες της αγορας θα χαν αυτοκτονησει ολοι ομαδικως.Αντε καλα Χριστουγεννα.

4 σχόλια:

funnyvalentine είπε...

to kserw toka8istiko sou kai mia xara xwraei h 32 tileorasi opws kai o home cinema .alla me 600 eurw den pairneis oute to tilekontrol.

Ανώνυμος είπε...

Δε χωραει...

marina είπε...

Να γίνω το βαπτηστήρι σου; Δώστα όλα σε μένα γιατρέ, αν είναι να σου δημιουργούν πρόβλημα τα μαζεμένα λεφτά! :) Είμαι ιδανική στο να χαλάω σε μηδαμινό χρόνο και το τελευταίο ευρώ της τσέπης μου!!!

Ανώνυμος είπε...

Πως ξοδευετε;Χτες ημουν τοσο αποφοητευμενος που δεν μπορεσα να τα ξοδεψω που περασα απο ενα φαναρι οπου συνηθως ειναι ενας κουτσος με ακρωτηριασμενο ποδι.Συνηθως του δινω ενα ευρω.Χτες αν τον συναντουσα θα του δινα 50.Ειχα σκασει που δεν μπορεσα να βρω να αγορασω κατι.Δεν τον πετυχα ομως εκει.Σημερα που ξαναπερασα μου χε φυγει αυτη η αλτρουιστικη διαθεση και πηρε το ευρουλακι του μονο.χαχαχα