Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Το ξεσαμαρωμα

Ναι.Ειναι γεγονος πλεον.Μετα απο τοσα χρονια σκλαβιας και καταπιεσης ηρθε η ωρα της απελευθερωσης.Σημερα πηρα το πρωτο μου ρεπο.Πραγμα το οποιο σημαινει οτι καποιος καταλαβε οτι σημερα ημουν επικινδυνος για τον εαυτο μου και τους αλλους μετα απο 24 σχεδον ωρες στο ποδι,αυπνος.
Ε ναι λοιπον.Ψηφιστηκε νομος που επιτρεπει στους γιατρους μετα απο εφημερια (δηλαδη 24 ωρες δουλειας) να μπορουν την επομενη το πρωι να πανε να κοιμηθουν σπιτι τους και να μην συνεχιζουν σαν τα σαμαρωμενα μουλαρια,αυπνα και με 200 καφεδες για να μπορουν να ανταπεξελουν,γεματοι ιδρωτα κολλημενο (τους καλοκαιρινους μηνες),συγκαμενοι ισως (για τους πιο χοντρουληδες-δεν ειμαι αλλα φανταζομαι οτι θα ισχυει),να εγχειριζουν αυπνοι και να παιρνουν αποφασεις που αφορουν ανθρωπινες ζωες.
Νιωθω σαν το μουλαρι που εβγαλαν το σαμαρι απο πανω του.
Το κακο ειναι οτι το ρεπο δεν εφαρμοζεται σε ολες τις κλινικες ανα την Ελλαδα.Καπου δεν μπορει να εφαρμοστει.

2 σχόλια:

Χριστίνα (lbt) είπε...

Πολύ καλό το νέο! επιτέλους δηλαδη να ακούσω και κάτι θετικό...σ'αυτό το μπαχαλο που κυριαρχεί στη χώρα μας.
Αλλά τι ακριβώς εννοείς ό΄τι δεν εφαρμόζεται σε όλες τις κλινικές ανα την Ελλάδα; μήπως εννοεις σε περιοχές που δεν επαρκεί το προσωπικό για να τηρηθεί ο νόμος;...

αμαν και ποτε είπε...

Ναι.Αυτο ακριβως.Αν ειναι δυο γιατροι και κανουν απο 15 εφημεριες το μηνα τοτε για να παρουν ρεπο αυτοι θα πρεπει καθε μερα να δουλευει μονο ενας.