Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Nargis

Χτες το βραδυ πηγα κι εφαγα σε ενα ινδικο εστιατοριο.Ναι.Καλα ακουσατε.
Σε κινεζικο ειχα φαει αλλα επρεπε να δοκιμασω και τα ινδικα.Η πρωτη εντυπωση μπαινοντας μεσα ηταν οτι κατευθειαν εμπαινες στο κλιμα.Η ατμοσφαιρα του καταπληκτικη.Τα φωτα του,οι κουρτινες,και η τηλεοραση στο σημειο που ηταν,νομιζες οτι μπηκες σε μια φτωχογειτονια στο Νεο Δελχι.(που δεν ξερω πως ειναι).

Τι αλλο θα διαλεγα εκτος απο καυτερα?Φυσικα τιποτα αλλο αφου καυτερα μονο εχει).Διπλα στον καταλογο εχει μια η δυο πιπεριες ως σηματακι.Ευτυχως που δεν διαλεξα κοτοπουλο με δυο πιπεριες γιατι και η μια πιπερια,κοτοπουλο με καρυ ηταν υπεραρκετη...
Αποδειξη οτι ολο το βραδυ ειχα καουρες στο στομαχι απο γαστροοισοφαφικη παλινδρομηση.
Ωραια εμπειρια ομως και θα την επαναλαμβανα.
Και για την Ιστορια το εστιατοριο λεγεται Nargis κι ειναι σε ενα στενακι στην Αλεξανδρου Σβωλου.

Και για να μαθαινουμε οριστε τι αλιευσα απο το ιντερνετ για την NARGIS και το MOTHER INDIA.

Το «Mother India» (1957), π.χ., άφησε εποχή στην ινδική κινηματογραφική ιστορία περισσότερο για την πετυχημένη εμφάνιση της ηθοποιού Nargis και λιγότερο για την πατριωτική του θεματολογία, που εξυμνεί την ινδική ανεξαρτησία. Στο φιλμ η διάσημη Nargis υποδύεται μια ηλικιωμένη γυναίκα που πρόκειται να εγκαινιάσει ένα φράγμα στην ιδιαίτερή της πατρίδα. Οι αναμνήσεις της την οδηγούν στην εποχή της αποικιοκρατίας, τότε που νιόπαντρη ακόμα προσπαθούσε να κρατήσει τη γη και την οικογένειά της μακριά από τα χέρια επιτήδειου τοκογλύφου. Οταν χάνει τον άντρα, το νεογέννητο παιδί και το κτήμα της, όχι μόνο δεν ενδίδει στις ερωτικές πιέσεις του τοκογλύφου, αλλά αργότερα η ίδια σκοτώνει τον γιο της, επειδή αυτός εκδικείται τον διώκτη της.



Το γνωστο "Καρδια μου καημενη" που εγινε επιτυχια και στην ΕΛλαδα αργοτερα.
Παντως αν περιμενετε να σας φερουν στο τελος τον κλασσικο σιμιγδαλενιο χαλβα ε τοτε μην πατε.Αν ομως θελετε να δοκιμασετε τις αντοχες σας στο καυτερο ε τοτε σας το συνιστω ανεπιφυλακτα.

2 σχόλια:

Χριστίνα (lbt) είπε...

εγω εχω παει στο nargis που βρίσκεται απεναντι από το μέγαρο, και δεν ήξερα ότι εχει και στη σβωλου!
το περιβαλλον και η μουσικη όντως σε βαζουν στο κλιμα, όσο για τα φαγητα, πολύ μπαχαρικό βρε παιδί μου και ενω μ'αρεσουν γενικά τα καυτερά, αυτά ήταν υπερβολικά καυτερα!! πρεπει να σερβίρουν και πυροσβεστήρα μαζι.
πάντως σαν εμπειρια αξίζει μια φορα να παει κάποιος.

πάντως τέλειο φαγητό και αφού σ' αρέσει να δοκιμάζεις κουζίνες αλλων χωρών, εχει το FAIRUZ με αραβικη κουζινα, και επίσης ωραιο περιβαλλον.http://www.youtube.com/watch?v=-wc92C0piOk

αμαν και ποτε είπε...

Σοβαρα?Την επομενη βδομαδα λοιπον FAIRUZ!!!!

M αρεσουν τα καυτερα.