Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Καιρος Σεπτεμβριου 2010.Αρχες του μηνα δροσιζει

Ε ναι λοιπον.Φανηκε η ακρη του τουνελ.ΔΡΟΣΙΖΕΙ.Επιτελους.Μετα απο σχεδον εναν μηνα υψηλων θερμοκρασιων φαινεται οτι κατι αλλαζει.Ξεκινησαν οι ζεστες 3-4 Αυγουστου.Αρχικα στην βορειοανατολικη Ελλαδα (Θρακη και ανατολικη Μακεδονια),τις επομενες ημερες επιασαν κι εδω.Χαρακτηριστικο εκεινων των ημερων ζεστης ηταν οι πολυ υψηλες υγρασιες ,ταυτοχρονα με την υψηλη θερμοκρασια,επομενως και πολλη δυσφορια.Αποκορυφωμα υπηρξε το Σαββατοκυριακο του Δεκαπενταυγουστου.Συνεχιστηκε ομως ο καυσωνας με σχεδον σταθερες τιμες μεχρι και εχτες.
Ειναι πολυ εντυπωσιακη η εμμονη σε υψηλες θερμοκρασιες για τοσες πολλες μερες.Το 2007 μπορει να ειχαν σπασει ολα τα ρεκορ σε υψηλες θερμοκρασιες (ειχαν σημειωθει τοτε εκτεταμενα 44αρια-45αρια) κι ενα-δυο 46αρια,αλλα τοτε συνολικα ο καθε καυσωνας κρατουσε 6-7 μερες.Η μια ηταν το αποκορυφωμα και οι αλλες ειχαμε υψηλες θερμοκρασιες.Επισης ειχαμε τοτε πολυ χαμηλες υγρασιες πχ 10%.Τοτε ειχαν σημειωθει 3 τετοια επεισοδια καυσωνα.Ενα για καθε μηνα και μαλιστα ηταν χαρακτηριστικο οτι συνεβαινε ο καθε ενας στις 26 του καθε μηνα.

Φετος ο Αυγουστος ηταν κατι διαφορετικο.Οι υγρασιες υψηλες,συνεχομενες μερες με θερμοκρασιες γυρω στο 38-39 σε πολλες περιοχες της χωρας.
Κατι αναλογο στη σταθεροτητα συνεβη και στη Ρωσσια φετος.Χαρακτηριστικο οτι μπλοκαρε η κυκλοφορια.Το ιδιο κι εδω.

Απο αρχες Σεπτεμβριου φαινεται οτι ερχεται πιο δροσερος αερας απο τη Βορεια Ευρωπη.Η μεταφορα απο νοτια σταματαει και πλεον θα επηρεαζομαστε κυριως απο βορεια.
ΠΡΟΣΟΧΗ ομως.Παρατηρειται γρηγορη πλεον μετακινηση των χαμηλων και των αντικυκλωνων,πραγμα το οποιο σημαινει οτι ναι μεν αρχες του μηνα θα ειμαστε σ αυτη τη φαση,αν ομως αργοτερα καθησει κανενα χαμηλο πχ στην Ισπανια αυτο θα μας φερει ζεστη απο την Αφρικη αναλογα με την δυναμικη που θα εχει η Αφρικη εκεινη την περιοδο.Κι επειδη αυτες οι μετακινησεις πιανουν κανενα δεκαημερο,δεν αποκλειω κατα τις 10 Σεπτεμβριου πχ να κανει παλι ζεστη (αγνωστο ποση).
Εξαλλου ο τιτλος του ποστ ειναι ΑΡΧΕΣ ΜΗΝΑ...χαχαχαχα.Ειπαμε κανουμε προβλεψεις.Δεν ειμαστε και η Πυθια!!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ αισιόδοξες για μένα οι προβλέψεις αυτές, αφού παντρεύομαι 11 Σεπτεμρη και το μονο που φοβαμαι ειναι η βροχη... Ελπίζω να μην έρθει τόσο νωρίς ο χειμώνας...:)

Κωστας είπε...

Ε καλα.Σιγα μην ερθει χειμωνας!!Για να ερθει πρεπει να ειναι καπου.Και αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει πουθενα.Ουτε στην Βορεια Ευρωπη.Ουτε καν πιο βορεια.Οποτε και αναποδα να γυρισει η Γη τιποτα χειμωνιατικο δεν γινεται να ερθει στην Ελλαδα το Σεπτεμβριο.Ακομα λιωνουν οι παγοι στο βορειο πολο.Απο τα μεσα Σεπτεμβριου αρχιζουν να ξανασχηματιζονται καθε χρονο.Οποτε μη φοβου.Κι απολαυσε το γαμο σου.Μονο μην μας ερθει κανενα κυμμα ζεστης εκεινη την περιοδο.Αυτο εννοω λεγωντας περιοδικες κινησεις αντικυκλωνων.

Κωστας είπε...

Που παντρευεσαι?

Ανώνυμος είπε...

Ο γάμος θα γίνει στον Κάλαμο Αττικής και το τραπέζι είναι δίπλα στη θάλασσα σε ανοιχτό χώρο, οπότε καταλαβαίνεις γιατί έχω άγχος...