Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Καιρος 25ης Μαρτιου 2011

Λοιπον ο καιρος φετος εχει μια ταση να μας εκπλησσει συνεχως.Δεν εξηγειται αλλιως το γεγονος οτι μετα το τελος της κακοκαιριας της καθαρας Δευτερας που εδωσε τα χιονια και περιμεναμε ολοι πλεον να καλυφθουμε απο αντικυκλωνικες πιεσεις και να αρχισουν να μας πλησιαζουν ζεστες αεριες μαζες απο την Αφρικη σηματοδοτωντας το τελος του χειμωνα και την αρχη της ανοιξης,ο καιρος δειχνει να μην το βαζει κατω.Επαναλαμβανει την ιδια διαταξη που εδωσε εκεινη την κακοκαιρια,μετα απο ενα διαλλειμα 10 ημερων που θα μεσολαβησει.
Αντικυκλωνες στη βορεια και δυτικη Ευρωπη θα θεσουν και παλι τη χωρα μας στο κεντρο των καιρικων εξελιξεων.

Με δυο ομως επισημανσεις.
1.Ειμαστε στο Μαρτιο και ο Μαρτιος ειναι ασταθης στην προβλεψη.Ο αντικυκλωνας μπορει να υπαρξει αλλα λιγο πιο δυτικα να παει θα βρεθουμε στη δινει χαμηλου και υψηλων θερμοκρασιων.Και αντι για κρυα θα καουμε απ τη ζεστη.

2.Και να μας καθησει καλα η διαταξη το κρυο που θα κατεβει αφενος μεν θα ναι λιγο αφετερου θα διαρκεσει για λιγο.


Παντως καλη εξελιξη ειναι αυτη αφου ο χειμωνας (εστω οι θερμοκρασιες μεχρι 10-15C ) θα παραταθουν λιγο ακομα και θα μπουμε με φορα στην ανοιξη.
Η κατασταση αυτη πιθανον να διατηρηθει μεχρι το τελος του μηνα.

Ετσι για τις μερες μετα τις 20 Μαρτιου προβλεπονται διαφορα σεναρια.Μερικα απ αυτα πολυ κρυα, μερικα μετριως και μερικα καυτα.Η προβλεψιμοτητα ειναι μικρη αλλα τουλαχιστον υπαρχει ασταθεια στην προβλεψη.Ειμαστε σιγουροι δηλαδη οτι δεν ειναι μονοδρομος μια καλοκαιρια.Παιζουν πολλα σεναρια δηλαδη.

Θα το δουμε τις επομενες μερες γυρω απο τις 25 Μαρτιου.Προσωπικη μου εκτιμηση (ισως και επιθυμια ειναι) οτι θα εχει κρυο εκεινες τις μερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: