Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Χιονια στη Θεσσαλονικη

Βρισκομαστε ενα μολις 24ωρο μπροστα απο μια τεραστια ευκαιρια για χιονια στη Θεσσαλονικη.Ασχολουμαι με τον καιρο εδω και 12 χρονια περιπου μεσω του ιντερνετ και περισσοτερο καιρο προ του ιντερνετ.Απ ολα αυτα τα χρονια βρισκομαστε μπροστα σε μια κακοκαιρια η οποια ειναι φτιαγμενη για τη Θεσσαλονικη.Ειναι τετοια η δομη των συστηματων και τετοια η θερμοκρασια που πραγματικα ειναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ κατα τον οποιο η Θεσσαλονικη μπορει να δει πολυ καλο χιονι.

Οι μεγαλοι χιονιαδες της Θεσσαλονικης δεν προκυπτουν ουτε οταν κατεβει πολυ κρυο,ουτε οταν ερθει πολυ βαθυ χαμηλο,ουτε οταν φυσηξει πολυ δυνατος ανεμος.Διαφερουν τα μεγιστα απ τους χιονιαδες που βιωνουν στη νοτια Ελλαδα.Στη νοτια Ελλαδα αρκει απλα να φυσηξει δυνατος βοριας στο Αιγαιο κι απο κει και περα ειναι θεμα χρονου να χιονισει.Το μονο που χρειαζεται ειναι μια πολυ δυνατη καταβαση ψυχους στο Αιγαιο πελαγος.Δεν θα αναλυσω τωρα τι χρειαζεται η Θεσσαλονικη για να χιονιστει.

Απλα θα θυμησω οτι στον ιστορικο χιονια του 1988 η προγνωση της ΕΜΥ την προηγουμενη μερα εδινε βροχες και καταιγιδες στη Θεσσαλονικη.Αυτες οι βροχες μετατραπηκαν οριακα σε χιονι και ειχαμε εκεινον τον ανεπαναληπτο χιονια.Ετσι παντα χιονιζεται καλα η Θεσσαλονικη.

Μια παρομοια κατασταση θα εχουμε απο μεθαυριο.Μια οριακη κατασταση που μπορει να βγαλει σε μεγαλο χιονια αλλα μπορει και να πεσει απλα μπολικη βροχη.Τα ημιορεινα του νομου ειναι το μονο βεβαιο οτι θα θαφτουν στο χιονι.Ωστοσο υπαρχουν πιθανοτητες αρκετα σημαντικες ως πολυ σημαντικες και για την ιδια την πολη (το κεντρο της).

Ευχομα οι δυο ερχομενες μερες να με δικαιωσουν και η αναφορα που ειχα κανει απο τις 13 Δεκεμβριου να βγει αληθινη!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιβεβαίωνονται τα στοιχεία σήμερα;

Κωστας είπε...

Πολυ οριακα τα πραγματα.Η θα φαμε βροχη η πολυ χιονι.

Ανώνυμος είπε...

Με τα δικα μου στοιχεια φαινεται οτι για αλλη μια φορα η χώρα από το Δερβένι και βόρεια θα βουλιάξει στο χιόνι και η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης θα...πνιγεί στη βροχή. Το Κιλκίς μπορεί να σώσει και 20-30 πόντους χιόνι.