Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ο καιρός των Χριστουγέννων 2012

Η εξελιξη του καιρου τις επομενες ημερες  δειχνει οτι παμε πλεον για πιο μαλακο καιρο συγκριτικα με το καιρο που επικρατησε το τελευταιο 20ημερο.Δεν αναμενεται ανοιξιατικος καιρος αλλα σιγουρα πιο ζεστος απ οτι τωρα.Σε περιοχες οπου εχει χιονισει ομως η θερμοκρασια θα δυσκολευτει να επιστρεψει σε υψηλοτερα επιπεδα.

Ετσι φαινεται να κυλα ο καιρος σχεδον μεχρι τις 23 Δεκεμβριου.Μεχρι τοτε ενδεχεται καποια χαμηλα που θα μας επισκεφτουν απ τα δυτικα καθως το ρευμα θα ειναι δυτικογενες ,να δωσουν πολλες βροχες στα πεδινα και ενδεχομενως καποια στιγμη και σε χαμηλοτερα υψομετρα δηλαδη ημιορεινα αν κατορθωσει και συνδυαστει με μια πιο δυτικη κινηση του ισχυρου σιβηρικου αντικυκλωνα που βρισκεται στην ανατολικη Ευρωπη.Υπαρχει αυτο ως ενδεχομενο.Μπορει να δωσει και χιονια σε ημιορεινες περιοχες.Οχι ομως σε πεδινες.


Καπως ετσι θα παει ο καιρος μεχρι τις 23 Δεκεμβριου,με θερμοκρασια στα επιπεδα της εποχης,αλλα χωρις πιθανοτητα για μεγαλο χιονια που θα επηρεασει πεδινες κατοικησιμες περιοχες.
Για τα Χριστουγεννα ο καιρος φαινεται να ειναι λιγο πιο κρυος.(ειναι ομως εξαιρετικα νωρις για μια τοσο μακρυνη προβλεψη.Στις επομενες ημερες κι οσο προχωραει ο καιρος θα χουμε πιο σταθερες ενδειξεις).

Δεν υπάρχουν σχόλια: