Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Κινηση στο χιονοδρομικο κεντρο 3-5 πηγαδια φετος

Απο την Εφημεριδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.
Ξεπερνούν την οικονομική κρίση με… σκι!
12 Απριλίου 2009, 20:13
του Μανωλη Βαια

Κρίση; Ποια κρίση; Οι συνέπειες της οικονομικής δυσπραγίας φαίνεται πως δεν άγγιξαν καθόλου 42.244 Έλληνες που κατάφεραν να την ξεπεράσουν κάνοντας… σκι στο χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια» κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου που τελείωσε την προηγούμενη Κυριακή 5 Απριλίου!

Παρά τις δυσκολίες, στο συγκεκριμένο κέντρο σημειώθηκε ρεκόρ επισκεπτών όλων των εποχών, όπως αποκαλύπτει ο συνολικός αριθμός εισιτηρίων και καρτών για τους αναβατήρες καθ’ όλη τη φετινή χειμερινή περίοδο που ξεκίνησε στις 21 Δεκεμβρίου και συμπλήρωσε 95 ημέρες λειτουργίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το χιονοδρομικό κέντρο, η φυσική χιονόπτωση ανήλθε συνολικά σε 170 εκατοστά στη βάση και σε 225 εκατοστά στην κορυφή του, ενώ με την τεχνητή χιονόπτωση έγινε παραγωγή 245.000 κυβικών μέτρων χιονιού. Κύριο χαρακτηριστικό της φετινής περιόδου ήταν η πολύ καλή ποιότητα στις πίστες, χάρη κυρίως στους δύο νέους χιονοστρωτήρες που απέκτησε από πέρυσι το κέντρο και στις εργασίες που έγιναν κατά τη θερινή περίοδο.

Αλλά ιδιαίτερη επιτυχημένη στην προσέλκυση κοινού ήταν και η προβολή του κέντρου, με διαφημιστικό σποτ και ζωντανές συνδέσεις με εκπομπές στην τηλεόραση, καταχωρήσεις σε ραδιόφωνο, περιοδικά και έντυπα, μουσικές εκδηλώσεις και επιδείξεις, αλλά και με τη φιλοξενία σχολείων και ακαδημιών. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η συνεχής ενημέρωση μέσω του διαδικτύου για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο κέντρο, με αδιάκοπη live μετάδοση από δύο κάμερες και δελτία του μετεωρολογικού σταθμού που διαθέτει το κέντρο.


Δεν ξερω ποιοι ηταν οι υπολοιποι 42242 ελληνες μιας κι εγω πηγα δυο φορες φετος και προσφερα τον οβολο μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: