Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Γκαζακια σε εκκλησιες

Φετος ειχαμε τα γκαζακια στις εκκλησιες.Περιεργο πραγμα!!!
Περυσι παραμονες Πασχα ειχαμε δημοσιευματα για το Ευαγγελιο του Ιουδα.(που μας εφερνε ταχα τα πανω κατω σε οσα γνωριζαμε περι του Χριστου).
Προπερσι παλι παραμονες Πασχα ειχαμε κατι με το ταφο του Χριστου.Παλι απο το ιδιο περιοδικο
Μια αλλη χρονια ειχαμε την πραγματικη εικονα του Χριστου που τον παρουσιαζει σαν τον ανθρωπο των σπηλαιων ενω ξερουμε οτι ο Χριστος ειχε γλυκια μορφη.
Κι ακομα μια χρονια παραμονες Μεγαλης εβδομαδας ειχαμε παλι κατι δημοσιευματα δεν θυμαμαι ακριβως τι ηταν.Παντως ηταν κατι αντιθετο παλι με τη χριστιανικη διδασκαλια.
Παρατηρειστε το οτι καθε χρονο το Πασχα εχουμε τετοια φαινομενα.Φετος φτασαμε σε γκαζακια.Φαινεται οτι παρολο που ο ελληνικος λαος ειναι σχετικα αποστασιωποιημενος απο τους παπαδες και την εκκλησια ωστοσο το μηνυμα του Πασχα και ο μυστηριακος χαρακτηρας αυτων των ημερων ειναι βαθεια χαραγμενα μεσα του και καποιοι δεν το γουσταρουν αυτο.

3 σχόλια:

funnyvalentine είπε...

kopse autes tis 8riskeutikoures giati de sou pane .
giati ki o efraim kai ta alla lamogia fetos htan kai 8a einai kai to xronou ki as min htan pasxa.
edw pernaei o pappas pernaei ki afinei kartoula stous arrwstous me til tis ekklisias me extra eulogia giati h ekklisia den einai oli tin wra anoixti.
ki afou toso bathia xara gmeno einai to ais8ima tis xristianosunis giati oloi autoi oi xristianoi pou koptontai , o peripteras , o eforiakos , o upallilos den boh8a, den agrupna prwta gia to sunan8rwpo meta kai gia ton idio to xwro tis ekklisias.
edw stin arxaia rwmi oi xristianoi lampadiazontan twra ti egine prepei h astunomia na prostateuei tis ekklisies.
h mipws auto akribws einai o stoxos na epnel8oun oloi pali pisw sto mantri tis suntiritikouras tis astunomokratias kai tis asfaleias upo ti skepi tis ka8e ekklisias?
ritoriko to erwtima.
telospantwn

αμαν και ποτε είπε...

Μου πανε οι θρησκευτικουρες.Εγω παρατηρησα αυτο το πραγμα και γι αυτο το λεω.Δεν ειναι τυχαιο οτι καθε Πασχα εχουμε τετοια δημοσιευματα.Καθολου τυχαιο.

Τωρα για τα χαλια των παπαδων δεν το συζητω.Ειναι εμετικοι μερικες φορες και βρισκουνξ αφελεις με αθωωα συναισθηματα και τους εκμεταλλευονται τα μαλα.Οσο για την εμπορευματοποιηση και την πωληση της ευλογιας εγω δεν ημουν που εκραζα τις καλογριες στον Αγιο Ραφαηλ?Που στεκονται ακριβως πανω απο το ταμειο για να δουν ποσα λεφτα θα ριξεις μεσα.Που καταλαβαινουν τι εχει το πορτοφολι πριν καν εσυ ο ιδιος δεις.

Αυτοι παντως που βαζουν φωτια σε εκκλησιες πρεπει να ειναι οι απολυτα κενοι ανθρωποι.Ας τις καψουν.Τι αναγκη εχει η εκκλησια απο ναους.Καμια.

Επισης δεν ειπα οτι ο περιπτερας,ο εφοριακος κι ολοι οι λοιποι εχουν αισθημα χριστιανοσυνης.Ειπα οτι λογω του μυστηριακου χαρακτηρα της Μεγαλης Εβδομαδας,των μνημων που ολοι κουβαλουν απο τα ταξιδια τους στην επαρχια και στο χωριο,απο τους υμνους της Μεγαλης εβδομαδας που ειναι αριστουργηματα,εχουν εναν σεβασμο σε αυτες τις μερες.Ακομα κι ο πιο αποστασιοποιημενος κατι τον αγγιζει το Πασχα.Αυτο ειπα.Κι αυτο μαλλον ενοχλει που αυτες τις μερες ολοι λιγο πολυ πλησιαζουν με τον εναν η τον αλλο τροπο την εκκλησια.Υπαρχουν καποιοι που με την ιδεα και μονο αυτη παθαινουν αμοκ.

Αυτα ειπα.

Χριστίνα (lbt) είπε...

με κάλυψες απόλυτα στη σκέψη σου!
να προσθέσω μόνο μια εικόνα που είδα σήμερα στην εκκλησία... η μητέρα έδωσε στο περίπου 10χρονο κοριτσάκι της το βιβλιαράκι με τις ακολουθίες της Μεγάλης Βδομάδας και αυτό καθόταν εντελώς συγκεντρωμένο και γαλήνιο και διάβαζε τους ύμνους. (και δεν ήταν ούτε η μαμα ουτε το κοριτσάκι, απ' αυτό που λέμε "θεούσες").

Καλό Πάσχα να χουμε και προπάντος Καλή Ανάσταση...και στις ζωές μας και στις ζωές των δίπλα μας!