Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Καιρος Θεοφανεια 2012.Αγριευει ο καιρος.Χιονια εν οψει.

Εντυπωσιακου μεγεθους σφοδρη κακοκαιρια περιμενουμε τις ημερες των Φωτων.Σημαντικη κακοκαιρια αναμενεται να μας επηρεασει.Ενα βαθυ βαρομετρικο χαμηλο φαινεται να γεννιεται στη νοτια Αδριατικη και να κινειται προς το Βορειο Αιγαιο οπου και θα βαθυνει ακομα περισσοτερο.

Αποτελεσμα αυτου θα ειναι θυελλες στα πελαγη,και θυελλωδεις ανεμοι και στη στερια.ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ με μορφη βροχων και καταιγιδων σε ολη τη χωρα και ΠΟΛΛΑ χιονια στα ορεινα.(Μιλαμε για υψη χιονοπτωσης που μπορει να φτασουν και το ενα μετρο χιονι στις ορεινες περιοχες).

Η πιθανη πορεια του χαμηλου ειναι ειτε προς Ροδο ειτε προς Μαυρη Θαλασσα.Το δευτερο κατα τη γνωμη μου ειναι και το πιθανοτερο.Σ αυτη την εξελιξη ο Εβρος θα δεχτει χιονοπτωσεις μεχρι και τα πεδινα του τμηματα.

Οπως εχει η κατασταση σημερα και τα πεδινα της Μακεδονιας παιζουν να χιονιστουν για καποιες ωρες τη Παρασκευη το βραδυ.Κυριως ομως πιστευω οτι ο Εβρος θα εχει την τιμητικη του.

Η εξελιξη του καιρου για την ερχομενη εβδομαδα ειναι ακρως εντυπωσιακη.Φαινεται οτι ψυχος θα εγκατασταθει στη περιοχη μας ενω νεα εξαρση του Αζορικου αντικυκλωνα ενδεχομενως να προκαλεσει νεο αυλωνα στα δυτικα μας με νεες χιονοπτωσεις.

Νομιζω οτι αν βγουν ολα αυτα απλα θα ζησουμε εναν ονειρικο Ιανουαριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: