Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Σημαντικη κακοκαιρια προ των πυλων.Νεες χιονοπτωσεις.Που θα χιονισει.

Οπως ειχα γραψει σε μια απο τις προηγουμενες αναρτησεις μου αναμενεται τη Δευτερα ενας νεος κυκλος κακοκαιριας μετα το διαλειμμα με νοτιαδες και μαλακο καιρο που διανυουμε.

Τη Δευτερα ενα βαθυ βαρομετρικο χαμηλο θα προσεγγισει τη χωρα απο τα δυτικα.Θα δωσει σφοδροτατες χιονοπτωσεις σ ολη τη Δυτικη Μακεδονια,πολυ ισχυρες βροχες στην πεδινη κεντρικη και ανατολικη Μακεδονια και απο τη νυχτα προς Τριτη και στα πεδινα της Βορειας και κεντρικης χωρας.Την Τεταρτη η κακοκαιρια θα παραμεινει με χιονοπτωσεις μικροτερης εντασης στη βορεια και κεντρικη Ελλαδα.

Στη νοτια Ελλαδα θα σημειωθουν επισης βροχες στα πεδινα και χιονοπτωσεις στα ορεινα ενω απο την Πεμπτη θα σημειωθουν και ασθενεις χιονοπτωσεις στα ημιορεινα Αττικης Ευβοιας και Βοιωτιας.

Η θερμοκρασια απο την Τεταρτη κι επειτα θα πεσει και θα σημειωθει ολικος παγετος στη Βορεια Ελλαδα.

Προκειται για μια πολυ σημαντικη κακοκαιρια με χαρακτηριστικα μετεωρολογικης βομβας.

Οσο αφορα τη Θεσσαλονικη εχει πιθανοτητες και αυτη τη φορα να χιονιστει.Χωρις να σημαινει αυτο οτι θα χιονιστει.Ακομα ειναι νωρις για να πουμε ναι η οχι.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κώστα, τι πιθανότητες δίνεις για χιόνι από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στο κέντρο της πόλης? Χαμηλά ημιορεινά όπως το Πανόραμα και το Ασβεστοχώρι?

Κωστας είπε...

Πιστευω οτι θα χιονισει σ αυτες τις περιοχες και μαλιστα καλουτσικα.Οι πιθανοτητες ειναι μεγαλες κατα τη γνωμη μου.