Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Καιρικη εξελιξη του χειμωνα.Καιρος Φεβρουαριου,ποτε θα ζεστανει

Εχουμε κλεισει ηδη ενα 20 ημερο σχεδον απο τοτε που η επισκεψη του Σιβηρικου αντικυκλωνα ηταν γεγονος στη χωρα μας αλλα και συνολικα στην Ευρωπη.Ειχα πει τοτε οτι θα διαρκεσει αρκετα αυτη η επισκεψη λογω εμμονης αυτων των καταστασεων και τελικα καπως ετσι εξελιχθηκε η κατασταση.Ο σιβηρικος αντικυκλωνας εδωσε παρα πολλα χιονια στα Βαλκανια,στην Ιταλια και στη χωρα μας.

Φαινεται οτι η κατασταση σιγα σιγα εξομαλυνεται πλεον.Ο σιβηρικος αντικυκλωνας εχει αποτραβηχτει εσωτερικα στη Ρωσσια ,μαζι και το δριμυ ψυχος πολικης προελευσης το οποιο ειχε φερει στην Ευρωπη.Οι επομενες ημερες φαινεται να κυλουν υπο την επιδραση πλεον του Αζορικου αντικυκλωνα που θα προσπαθησει στα μεσα-τελη της ερχομενης εβδομαδας να κατεβασει ψυχος προς τα Βαλκανια.Θα το κατορθωσει αλλα το ερωτημα αν αυτο το ψυχος συνδυαστει με χιονια στην χωρα μας παραμενει εν μερει θολο.

Υπαρχει η πιθανοτητα να συμβει κι αυτο,(δηλαδη να συνδυαστει με χιονια) μπορει ομως να ειναι και μια ξερη εισβολη κρυου χωρις ιδιαιτερα φαινομενα.

Οπως και να χει σκοπος αυτης της αναρτησης ειναι να δειξει οτι εχουμε φυγει πλεον απο την καρδια του πολυ βαρεος χειμωνα κι οτι παμε σε πιο ζεστες καταστασεις.
Σε καμια περιπτωση δε μιλαμε για ηπιο καιρο την ερχομενη εβδομαδα,οι 10-15C πχ στη Βορεια Ελλαδα δεν φαινονται καθολου,ωστοσο θα μαλακωσει ο καιρος σχετικα με τις προηγουμενες εβδομαδες οποτε για αρκετες μερες ειχαμε μεγιστη κοντα στο μηδεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: