Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Καιρος Νοεμβριου 2009 .Πρωτο δεκαπενθημερο

Ο καιρος εχει ενδιαφερον.Η κινητικοτητα των χαμηλων και των αντικυκλωνων στην Ευρωπη ειναι μεγαλη.Στην πραγματικοτητα καθως ο αντικυκλωνας κυματιζει τη μια στιγμη βρισκομαστε στους βοριαδες και το κατεβασμα ψυχους και την αλλη στιγμη στους νοτιαδες και τις βροχες.

Στις 21 Οκτωβριου ειχα γραψει για τις πλημμυρες και τις τρελες βροχοπτωσεις και φυσικα συνεβησαν.Οι προβλεψεις ομως για Θεσσαλονικη επεσαν εξω.
Την ιδια μερα ειχα γραψει και για την επερχομενη πτωση της θερμοκρασιας που συνεβη αυτο το Σαββατοκυριακο και για τις χιονοπτωσεις στην Θρακη.Τελικα το πετυχα παρα πολυ καλα..Η προβλεψη μου ηταν πολυ πετυχημενη 10 μερες πριν...(μα τι μετεωρολογος που ειμαι!!!χαχαχαχα).

Την τριτη θα χουμε βροχες...μικρης διαρκειας.Οχι καμια βδομαδα οπως ηταν την προηγουμενη φορα.

Παντως η μεσοπροθεσμη εξελιξη του καιρου δεν ειναι προς το κρυο.Ειτε ο αντικυκλωνας θα ερθει πανω μας οποτε θα χουμε λιακαδες και ψυχρα το πρωι ειτε θα μετακινηθει λιγο δυτικοτερα και η καθοδος του κρυου θα γινει στη Γαλλια με αποτελεσμα εμεις να βρεθουμε στο θερμο τομεα του χαμηλου που θα δημιουργηθει εκει...Αυτη η διαταξη δεν αποκλειει βροχες απο χαμηλα που θα ερθουν στη συνεχεια προς εμας.

Σαφης ταση προς κρυο δεν υπαρχει .Περαν απο τη πτωση που θα χουμε τις επομενες μερες και η οποια θα κρατησει λιγο.

Πιθανως στις 15 Νοεμβριου να υπαρξει πτωση θερμοκρασιας.

2 σχόλια:

Χριστίνα (lbt) είπε...

μαθε τεχνη κι αστηνε σου λέω...αν και με το επαγγελμα που διαλεξες μαλλον θα εξασκεις μονο ως χομπυ την μετεωρολογια.. παντως εχεις αποκτήσει και συ τους θαυμαστες σου ε;
αντε καλή βδομαδα και καλό μήνα!

αμαν και ποτε είπε...

Καλη βδομαδα.Αλλαξα και ποστο πλεον μεσα στην κλινικη...Πηγα καπου που δεν μ αρεσει.Εκει θα μεινω 9 μηνες...Πολυ καιρο...κλαψ κλαψ.

Τι να κανω.Πρεπει να ενημερωνω το κοινο μου για τον καιρο....χαχαχαχα