Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Ειναι γεγονος.Ο χειμωνας ερχεται

Τερμα τα ψεμματα.Ο θανατος της καλοκαιριας ειναι προ των πυλων και θα ναι ακαριαιος και ελπιζω και ΜΟΝΙΜΟΣ.Ο αζορικος αντικυκλωνας φαινεται οτι ανασυντασσεται και μετατρεπεται σε εμποδιστη πραγμα το οποιο σημαινει οτι αποκοπτει την εισοδο χαμηλων απο Ατλαντικο και θα κατεβασει κρυο στη Μεσογειο.

Τα σεναρια ειναι τρια προς το παρον.

1.Το κρυο να σκασει στο Ιονιο με συνεπεια χαμηλο δυνατο το οποιο θα προκαλεσει βροχες και καταιγιδες και με το που θα περασει στο Αιγαιο θα προκαλεσει χιονοπτωσεις στην πεδινη βορεια Ελλαδα.Στην ανατολικη Στερεα μονο βροχες και φυσικα χιονια στα βουνα της.

2.Το κρυο να σκασει μεσα στο Αιγαιο οποτε στην μεν Βορεια Ελλαδα θυελλωδεις βοριαδες εξ αρχης,ενα ελαφρο πασπαλισμα χιονιου,και στη συνεχεια χιονια στην ανατολικη Στερεα και Ευβοια και Αθηνα.

3.Το κρυο να σκασει λιγο πιο ανατολικα ,οποτε το χιονι θα πεσει σε Κωσταντινουπολη και Θρακη.Στη βορεια ελλαδα μονο κρυο,και στην ανατολικη Στερεα λιγα χιονακια.

Τα Σεναρια παιζουν ακομα.Και ελαχιστες μερες πριν θα ξερουμε τι θα επικρατησει.
Το ευρωπαικο μοντελο προβλεψης καιρου ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ δειχνει το σεναριο νουμερο 1.Ενω το Αμερικανικο δειχνει το σεναριο νουμερο 3.

Ολα ομως θα αλλαξουν.Αυτο ειναι το μονο σιγουρο.ΚΑι το καλυτερο ολων ειναι οτι φαινεται εμμονη του χειμωνα και για μετα.Η ολη χειμωνιατικη φαση μπορει να διαρκεσει και 20 μερες πχ.Πραγμα το οποιο σημαινει οτι αν σε πρωτη φαση δεν χιονισει,η παραμονη του αντικυκλωνα σε εκεινη τη θεση θα προκαλεσει νεα γεννεση διαταραχων που σε δευτερη φαση ισως μας ευνοησει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: