Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Νεα κακοκαιρια Τεταρτη-Πεμπτη







Τελικα ελαχιστα τα φαινομενα στα πεδινα πλην της περιοχης της κοιλαδας του Αξιου.Σε μια ζωνη στις περιοχες απο Κουφαλια,Χαλαστρα,Σινδος,Μαλγαρα και καμπος της Βεροιας και λιγο πριν τη Θεσσαλονικη ,χιονισε καλα.Γυρω στους 5-10 ποντους.Σ αυτη την περιοχη φυσουσε ενας επιφανειακος βορειοδυτικος ανεμος που διατηρησε τη θερμοκρασια στους μηδεν βαθμους.Ο αερας αυτος φυσαει διαμεσου της Κοιλαδας του Αξιου πολλες φορες σε τετοιο καιρο.Ετσι παρατηρειται το φαινομενο το χιονι αποτομα να σταματα λιγο πριν τη Θεσσαλονικη.Στις υπολοιπες περιοχες τα χιονια περιοριστηκαν στα ημιορεινα.Δηλαδη πανω απο τα 300μετρα υψομετρο.
Η ποσοτητα του υετου που επεσε ηταν μικροτερη απ αυτη που προβλεπονταν.Μολις 4.6 mm επεσαν ενω προβλεπονταν γυρω στα 10mm.

Τωρα στα μελουμενα.Για το διημερο Τεταρτης Πεμπτης προβλεπονται τα εξης.Ενα νεο χαμηλο αναμενεται παλι να διαγραψει παρομοια πορεια.Μονο που η διαρκεια του φαινεται να ειναι διπλη.Ο υετος προβλεπεται παλι ιδιος στην περιοχη της Θεσσαλονικης.Πολυς υετος προβλεπεται για την περιοχη της Θεσσαλιας.Οι θερμοκρασιες φαινεται οτι θα ειναι πιο πεσμενες.
Συμπερασμα.Αν βγουν οπως τωρα προβλεπονται αυτο σημαινει οτι θα εχουμε γυρω στα 5-10 εκ χιονιου στη θεσσαλονικη και περισσοτερα στη Θεσσαλια.Ο παραγοντας δηλαδη που μας τα χαλασε σημερα,η θερμοκρασια φαινεται να διορθωνεται στην επομενη κακοκαιρια.

Για να δουμε...

Η συνεχεια παντως την επομενη εβδομαδα προβλεπεται με ανοδο της θερμοκρασιας και θερμοκρασιες γυρω στους 13-15 βαθμους Κελσιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: