Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Κακοκαιρια ανατολικων προσηνεμων


Photobucket

Φοβερη κακοκαιρια επληξε και συνεχιζει να πληττει τη νοτια Ελλαδα και συγκεκριμενα την περιοχη της Ευβοιας και της Αττικης.Συγκεκριμενα ενα χαμηλο το οποιο μας ηρθε απο τα νοτιοδυτικα επηρεασε αρχικα την Δυτικη και κεντρικη Κρητη οπου εδωσε πολλες βροχες. Περιπου 30-40mm.Στη συνεχεια περασε στο Αιγαιο οπου και ενισχυθηκε και κατελαβε μεγαλυτερη εκταση.Ετσι στο κεντρο της κακοκαιριας βρεθηκε η Αττικοβοιωτια και η Ευβοια.Το χαμηλο συνεχιζει να βρισκεται στο νοτιο Αιγαιο και στροβιλιζεται στο ιδιο σημειο αντλωντας υγρασια απο τη ζεστη θαλασσα του Αιγαιου.Οι περιοχες πλεον που επηρεαζονται και συνηθως επηρεαζονται με αυτον τον καιρο ειναι κυριως η Ευβοια στην οποια τα χιλοστα βροχης που επεσαν ειναι τρομακτικα.Στη Χαλκιδα 100mm.Ενω στη Στενη Ευβοιας που ειναι ενα χωριο που βρισκεται στα ορεινα της Διρφεως εχουν πεσει μεχρι στιγμης 350mm και συνεχιζει να βρεχει.

Στη Θεσσαλονικη εχει ριξει 350mm απο τον Ιανουαριο μεχρι τωρα.Ο μεσος ορος για τη Θεσσαλονικη ολο το χρονο ειναι περιπου 450mm.

5 σχόλια:

Χριστίνα (lbt) είπε...

καλημέρα, καλή βδομαδα! τι λεει αρχίσαν παλι οι εφημερίες; τα κεφάλια μέσα ε; ευτυχω΄ς ο καιρός εστρωσε για τα γουστα σου χαχαχα. αντε καλα χιονια να ευχηθω!

Ανώνυμος είπε...

SE POIA SELIDA BRISKEIS TON KAIRO...???

αμαν και ποτε είπε...

Xριστινα.Ευτυχως δεν ημουν σε εφημερια αλλα σε εκδρομη και παλι.χαχαχα.Ναι ναι καλα ακουσες.Οχι τιποτα φοβερο.Απλα ανεβηκα ξανα στον Ολυμπο.(η τελευταια φορα ηταν το 2007).Αν δεν το χεις κανει στο συνιστω να το κανεις με καλη παρεα και μεγαλη υπομονη και δυναμη.Αν και εσυ εισαι προπονημενη.Αυτο που κυριως χρειαζεται ειναι αντοχη και καλα πνευμονια.Και φυσικα απειρη προσοχη γιατι για να σκοτωθεις εκει πανω ειναι το μονο ευκολο.Ακολουθει αναρηση φυσικα με μερικες φωτογραφιες.

Ανωνυμε.Ο καιρος δεν εχει σελιδα.Ειναι δικος μου...χαχαχα.Απο πολλες σελιδες τον βλεπω.

Χριστίνα (lbt) είπε...

εχω ανεβει το 2006 αν θυμαμαι καλα.. στο καταφύγιο του Αποστολίδη. 9 ώρες αναβαση (επειδη είχαμε στην παρεα μια κοπελα που είχε υψοφοβία ...!!!) και 6 η καταβαση.Στην κορυφή δεν ανεβηκα επειδη φοβομουν.
Καταπληκτική εμπειρία, αλλά να σου πω θα προτιμησω στο μελλον πιο ευκολες αναβάσεις.
Περιμένω πάντως ανάρτηση, τουλαχιστον να αναπολήσω μέσα απ' τις φωτογραφίες!

αμαν και ποτε είπε...

9 ωρες???????????.χαχαχα.Ε μας σας εβγαλε την πιστη αυτη με την υψοφοβια.Κι αυτη η χριστιανη με υψοφοβια πηγε στον Ολυμπο?Ελεος!!!χαχαχα.Εκει στις κορυφες ειναι ο θανατος του υψοφοβικου...

Γι αυτο το πηρες απο φοβο το βουνο μαλλον...Ειναι ομως δυσκολο κατορθωμα.Αυτο να λεγεται.Ειναι σαν ναρκωτικο η αναβαση του.