Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Χιονια στην Αθηνα προσεχως . Χαλαει ο καιρος.Ψυχρη εισβολη

Οπως πριν λιγες μερες ειχα γραψει,με το περας της προηγουμενης κακοκαιριας φανηκε ηδη η επομενη.Οπως ειχαμε γραψει μια αποκοπη του πολικου χαμηλου και καταβαση του στη Ρωσσια ηταν το πρωτο βημα.Η διαφορα ειναι οτι συνεβη νωριτερα απ οτι αναμενετο.Ετσι το ερχομενο Σαββατοκυριακο 15 Ιανουαριου θα εχουμε την ψυχρη αυτη καταβαση.

Συμφωνα με τα στοιχεια φαινεται να ειναι σχετικα ισχυρη οσο αφορα την πτωση της θερμοκρασιας αλλα τα χιονια θα περιοριστουν σε μικρο τμημα της χωρας και συγκεκριμενα στα λεγομενα ανατολικα προσηνεμα και θα αφορουν τους νομους Αττικης,Ευβοιας,Βοιωτιας,Φθιωτιδας και λιγοτερο Κορινθιας.Χιονια θα πεσουν και στην Κρητη στα βουνα.
Δεν φαινονται να ειναι πολυ σημαντικες οι χιονοπτωσεις οπως παλαιοτερες χρονιες σε αντιστοιχες περιοχες αλλα ηπιες.


Η Βορεια,η Δυτικη και η Κεντρικη Ελλαδα θα εχει ηλιοφανεια και στην αρχη της κακοκαιριας καποια συννεφα με ελαχιστες χιονοπτωσεις.(εξαιρεση η περιοχη του Βολου που θα εχει καποια φαινομενα).

Η συνεχεια προβλεπεται τουλαχιστον ψυχρη.Δεν φαινεται να ανεβαινει η θερμοκρασια εντυπωσιακα.Με αλλα λογια ο χειμωνας συνεχιζεται ακαθεκτος και ας ελπισουμε και με νεες ευκαιριες για χιονια στα πεδινα της Βορειας Ελλαδας που τοσο μας εχουν λειψει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: