Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Αγιασμος



Σημερα το βραδυ ειχαμε αγιασμο στο σπιτι της αδερφης μου που παντρευεται την ερχομενη Κυριακη.Εχουν φτιαξει ενα ωραιο σπιτι.Χαρηκα πολυ που το ειδα ετσι περιποιημενο.Κλασσικα μαζευτηκαν τα σογια απο δεξια κι αριστερα.Το περιεργο της βραδυας ηταν οταν ο παπας ειπε κατι χαζομαρες που με εκανε να γελαω.Μεταξυ των ευαγγελιων και τον λοιπων κλασσικων υμνων ειπε και μια ευχη στο τελος."αγιασον δεσποτα και τα κλινοσκεπασματα,τον ιματισμο,τα σκευη κτλ κτλ.".Μα ειναι δυνατον....Τι ανοησιες ειναι αυτες.Ετσι κανουν και διωχνουν τον κοσμο.Τελοσπαντων εγω το βρηκα αστειο παντως αν και εκνευριστηκα λιγο.Κι οταν ολοι στεκονταν ουρα για να πανε να τους βρεξει με το νερο και το δυοσμο δεν πηγα.Λυσσαξανε ολοι να μου λενε."Εσυ πηγες;Εσυ πηγες;".Πηγαινε,Πηγαινε.Λες κι αρνιομουν τον αγιασμο...Κατι στενοκεφαλοι ανθρωποι που υπαρχουν...
Τελικα δεν πηγα.Αυτο βεβαια ειναι βαρυ πληγμα στην ιατρικη μου εξελιξη.Διοτι φαντασου τι εικονα δημιουργω στις γιαγιαδες αλλα και σε ολες αυτες τις κατινες.
Πολλες φορες πηγε το μυαλο μου στη γιαγια μου πεθανε.Ποσο θα χαιροταν αν ζουσε και εβλεπε αυτο το σπιτι.Συνεχεια πανω κατω θα γυριζε.Πολυ της αρεζε να βλεπει χαρουμενα τα εγγονια και τα παιδια της.Αυτη ειναι μια φωτογραφια που εβγαλα φετος το χειμωνα απο το μνημα της.Μια μερα που χε χιονισει.










Τελικα ειχα δεν ειχα κατεληξα παλι με τις γιαγιαδες.Τις ζωντανες αυτη τη φορα.Να με ρωτανε ποσο λασιξ να παιρνουν και για τον αιματοκριτη τους.
Η γιαγια απ τον πατερα μου (87 χρονων) και η γιαγια του γαμπρου μου (ιδιας ηλικιας).

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αντε καλοριζικο...και ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ νεαρε...και ΣΥΝΤΟΜΑ!!!μονο ετσι θα σου φυγουν ΟΛΑ αυτα τα χαζα που ακους...στο κεφαλι σου...ακου κι εναν παθωντα!!!

Χριστίνα (lbt) είπε...

χε χε θα συμφωνήσω με τον παραπανω ανώνυμο!
αν και εχεις να το ακουσεις μεχρι το γάμο πολλεεεες φορες (εγω να δεις τι τραβηξα στο γαμο της αδερφής μου)

Τελειο σπιτι και η διακόσμηση αψογη. ποιανου το γούστο; επισης όλο της αδερφης και του γαμπρου είναι; και οι δυο οροφοι;

αντε οι ώρες οι καλές που λενε, αγαπημενοι και να γίνεις θείος σύντομα!!! εκεί είναι που θα αποτρελαθεις εντελως :)))) στο υπογράφω!

αμαν και ποτε είπε...

Ολο δικο τους ειναι.Ναι ειναι τελειο σπιτι.Μ αρεσε πολυ.Να ενας λογος για να παντρευτει καποιος.

Για το γουστο εχει πολλες παρατυπιες που εμενα δεν μ αρεσαν αλλα δεν τις φωτογραφησα.χαχαχα.

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά το σπίτι. Άντε και στα δικά σου.

Α, στον αγιασμό βάζουν βασιλικό, όχι....δυόσμο. Κανονικά έπρεπε να ...λουστείς με αυτόν, θα άρεσε πάρα πολύ στις γιαγιάδες.

Ανώνυμος είπε...

πως λεμε...ΛΟΥΣΟΥ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ και θα δεις...ενα πραμα.Λοιπον φτανει με τις ευχες...αρκετες ΕΛΑΒΕΣ...καιρος να ΔΩΣΕΙΣ τωρα...εδω ενωπιον browser και windows ... την ΥΠΟΣΧΕΣΗ-ΔΕΣΜΕΥΣΗ...Y E S ! I D O ! ! !
Ωωωωωωω!!!και ας ανοιξουν οι ΘΕΟΙ τους ουρανους τους κι ας ραινουν τον πορφυρογεννητο με δυοσμο και βασιλικο.../ αυτα ειχα ΠΑΛΙ να σας πω! Βουρρρρρ στον πατσα ...τωρα που ειναι ζεστος κωστα! το ΓΟΡΓΟΝ και ΧΑΡΙΝ ΠΟΤΤΕΡ εχει... αντε τι θελεις πια ..ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ?!ολοι στο ευχηθηκαν...ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΗΣ EYROVISION βρε! κοριτσια καλα υπαρχουν...ΤΙ??? μη σας ακουσω με εκεινο το μεμψιμοιρο υφος...αααααχχ!που να βρεις κοριτσια για σπιτι...Κωστα σε σενα εναποθετουν οι πιστευοντες εις εσε τις ελπιδες τους για ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ...και κατι ασχετο...η σχετικο με τα περι αντικαπνιστικων...ΚΑΤΩ Η ΜΟΥΦΑ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ και download...εχει λεει η κορη του Πρισλευ δικαιωματα απο τα τραγουδια του πατερα της , εχουν τα παιδια του ταδε,τα εγγονια του δεινα...ΔΕ ΓΑΜΙΟΣΑΝΤΕ ΝΑ ΑΣΠΡΙΣΑΝΤΕ ρε! τοτε αν το παμε ετσι ΛΙΜΟΚΟΝΤΟΡΟΙ ΤΗΣ ΟΚΑΣ ... να σκασετε ποσους τονους πλακες χρυσου για τα πνευματικα ΜΑΣ δικαιωματα που μας χρωστατε...(καλα δεν τα λεω παππου ...ΟΜΗΡΕ???!!!)
ΑΝΤΕ ΠΙΑ ΔΗΛΑΔΗ...

παντρεψου και συ ρε κωστα...Τι φοβασαι...εχουμε λεφτα απο τα πνευματικα δικαιωματα και του ΘΕΙΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ στο κατω κατω...δε θα πεινασουν τα παιδια σου...

(σας ΑΡΕΣΑ κουφαλιτσες...εεεε???)