Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Οταν οι ανθρωποι τα κανουν θαλασσα




Σημερα ειμαι πολυ εκνευρισμενος και προβληματισμενος.Μια γυναικα που νοσηλευεται ηταν σε βαρεια κατασταση μεχρι χτες.Δεν αναγνωριζε δηλαδη προσωπα.Την πρωτη μερα ηρθαν να την επισκεφτουν τα παιδια της τα οποια τα ειχε "παρατησει" οπως ειπαν πριν 30 χρονια.Εμαθαν οτι ειναι ετοιμοθανατη και θεωρησαν οτι επρεπε να ερθουν να τη δουν στα τελευταια της.Μαλιστα ηταν ψιλο εκνευρισμενες (κορες ηταν) γιατι τους ειχε ειδοποιησει η αστυνομια για το γεγονος.Μπηκαν μεσα αλλα δεν ηξεραν ποια ακριβως ειναι.Τους οδηγησε μια νοσοκομα.
Δεν παρατηρησα παραπανω γιατι ειχα δουλεια.

Την επομενη μερα η γυναικα βελτιωθηκε.Οι κορες της ομως δεν ξαναπατησαν.Μολις βεβαιωθηκαν οτι δεν πεθαινει αμεσα εξαφανιστηκαν.Κι ολα αυτα επειδη τους παρατησε οπως ειπαν οταν ηταν μικρα παιδακια.

Αξιζει ενας ανθρωπος τετοια συμπεριφορα;Αν δεν εχεις σε καποιο σημειο της ψυχης σου συγχωρεση για εναν ανθρωπο ανημπορο-σκετο κουρελι που σιγοπεθαινει και βασανιζεται 24 ωρες το 24ωρο χωρις να μπορει καν να μιλησει,πως να εχεις για εναν υγιη που στεκεται απεναντι σου ορθιος και σε βριζει;Τι σκληροτητα ειναι αυτη?Τι απανθρωπια!
Οτι κι αν εκανε δεν αξιζει μια συγχωρεση?

2 σχόλια:

Χριστίνα (lbt) είπε...

Δύσκολες καταστάσεις, απ'τις δυσκολότερες... όταν έχει συσσωρευτει πικρα και ΓΙΑΤΙ? 30 χρόνων, είναι δύσκολο να αγαπήσεις...
Εδώ μαλώνεις λίγο με κάποιον που αγαπάς και σου μένει η πικρία, φαντάσου να σε παρατήσει η ίδια σου η μάνα...δεν ξέρω πραγματικά.
Η συγχώρεση είναι σίγουρα κατι θεμιτό, κυρίως όταν κάποιος είναι στα τελευταία του κι ανήμπορος...αλλά χρειάζεται πολύ μεγάλη καρδιά γι' αυτό..

Ανώνυμος είπε...

Εγω νομιζω οτι η συγχωρεση σε αυτη τηνν υποθεση ειναι πολυ ευκολη.Πεθαινει ο αλλος.Ανασα δεν μπορει να παρει.Τι συζηταμε?Δωσε μια συγχωρεση και αστον να παει στο διαλο.Στην κυριολεξια η και μεταφορικα.

Το ζητημα για μενα δεν ειναι ουτε τα 30 χρονια ουτε η εγκαταλειψη.Κυριως ειναι το αν μπορεις γενικα να αγαπησεις.

Εγω το θεωρησα απανθρωπο και πολυ σκληρο.Αλλα που θα παει...Αυτα ειναι με τη σειρα.Οτι δωσεις θα παρεις.υπαρχουν και τα εγγονια πιο πισω που μιμουνται καλυτερα κι απο πιθηκακια.