Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Κηρυγμα



Σε πληρη αντιθεση με το προηγουμενο.Τις πιο πολλες φορες ειμαι μεταξυ των δυο.
Αυτος ο κενος λογος των παπαδων που ειναι σαν να βαζουν το σιδερο στη μπριζα με σκοπο να σε καψουν στη κολαση,σαν να σιδερωνουν (οπως εκεινο το κοριτσακι στη δεκαετια του 1960 που ειχε γινει πρωτοσελιδο στις εφημεριδες) ειναι ιδιαιτερα απωθητικος.

2 σχόλια:

Χριστίνα (lbt) είπε...

όταν ο παπάς είναι πραγματικά πνευματικός και ο λόγος του στηρίζεται στην Αγία Γραφή και στα κείμενα των Πατερων της Εκκλησίας ποτέ δεν είναι κενός...ίσως χρειαζεται και λίγη πνευματικότητα κι από μερους μας για να έχουμε διάκριση ποιος είναι όντως πνευματικός και ποιος απλός δημόσιος υπάλληλος... Δεν φταίνε πάντα οι παπάδες!

Ανώνυμος είπε...

Δεν μ αρεσει η εννοια της τιμωριας εκ μερους του Θεου ουτε κι οταν αυτη γινεται για παιδευτικους λογους (οπως λενε οι παππαδες).Δεν μ αρεσει οταν λενε στους καρκινοπαθεις οτι για το καλο σου ο Θεος σου δημιουργησε το καρκινο κι ας πεθανεις.
Αν το λενε για να απαλυνουν τον πονο και το φοβο του θανατου στους μελλοθανατους δεκτον.Αλλα οταν υπερασπιζονται αυτη την αποψη και σε συζητησεις γινομαι εξω φρενων.Ειναι πιο λογικο να πεις οτι ετυχε και αρρωστησες,ετυχε,δεν προσεξες,δεν ξερουμε το γιατι αρρωστησες.Αλλα οχι οτι στο προκαλεσε ο Θεος για να σε δοκιμασει και να σε κανει πιο σκληρο και πιο καλο ανθρωπο.Δεν χωραει στη λογικη μου αυτο.Δηλαδη δεν μπορουσε αλλιως?Και αυτους που τους αφησε υγιεις να ζησουν ολοκληρη τη ζωη τους γιατι το κανε?Ηταν πιο ευσεβεις?(δεν χρειαζονταν αυτοι δοκιμασια και σκληραγωγηση?).Δηλαδη η ευσεβεια προστατευει απο αρρωστειες.Δηλαδη η αμαρτια οδηγει στη ασθενεια?

Οπως καταλαβαινεις αγαπητη Χριστινα το ενα φερνει το αλλο.Η μια σκεψη και ο ενας συλλογισμος οδηγει στον επομενο.Τελικα σε αδιεξοδο.

Και τι σοι δοκιμασια ειναι αυτη που θα σου αφαιρεσει ολοκληρη τη ζωη;(υπαρχει αλλη ζωη για επανορθωση;Ποιος την ειδε;(σαχλο ερωτημα που το κανουν στα καφενεια αλλα με απασχολει παντα).

Τελος δεν μπορω να ακουω τους παπαδες να δινουν απαντησεις σε ΟΛΑ.Πες ρε παιδι μου οτι γι αυτο πχ δεν ξερω.Ειναι κακο να πεις δεν ξερω?Μα για ολα εχουν μια απαντηση?Αυτο πολυ με εκνευριζει!!